Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Весела Ляхова за забравените исторически събития в дебютния си роман “Бежанци”


images

Весела Ляхова за забравените исторически събития в дебютния си роман “Бежанци”

На 27 март 2014 г., в BH кафе-библиотека ще представим дебютния роман на българската писателка Весела Ляхова - “Бежанци”.

В него тя засяга малко засегната част от българската история, свързана с Драмското въстание от 1941 г. и обезбългаряването на Егейска Македония след Втората световна война.

Чрез произведението, тя предизвика читателския интерес с тази непозната тема от недалечната ни история, белязана с много страдания и неудобни истини.

Творбата бе номинирана за наградата „Хеликон” за 2013 г., предстои да бъде представена и на Международния фестивал на първите романисти в Будапеща.

За историята, която аз разказвам, се знае много по-малко в сравнение с предходните преселнически вълни, които следват Балканските и Първата световна война. Фактът на дългото премълчаване на тези събития вероятно подсилва емоционалния ефект върху читателите, особено тези, които имат лична връзка.”, сподели авторката за творбата си.

В среща-дискусия с авторката ще разберете защо трябва да знаем миналото си, как то влияе на бъдещето ни и какво е нужно за написването на епичен класически роман като “Бежанци”.