Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Ден на будителите с Малката Божана


images

Ден на будителите с Малката Божана

По случай 01. ноември – Деня на будителите, сайтът “Детски книги” и издателство “Жанет 45” поставят началото на кампания, посветена на първата българска завършена поредица – “Малката Божана”. Кампанията ще продължи от 01.11. до 10.11.2013 г. и ще представи пред малките читатели приключенията на героинята Божана в магическите светове, в които фантазията ѝ я изпраща. 

Освен гарантираната среща с новоиздадените произведения “Малката Божана в магазин за смехорийки”, “Малката Божана и чудовището Тъмп” и “Деца дописват “Малката Божана”, от сайта “Детски книги” обещават да запознаят малчуганите и техните родители с малко известни факти относно главната писателка на поредицата – четиригодишната Божана. Кой е участвал в създаването на “Деца дописват “Малката Божана”, как се насърчават младите писатели и на какви уроци учи поредицата, също ще стане ясно в периода на книжната кампания.

В поредицата за Малката Божана има всичко, от което може да се интересува едно дете: и феи, и чудовища, и екологични истории, та дори и стихчета. Личните предпочитания на всеки малчуган са водещи в избора на любима книга, но за първи път българчетата имат възможността да харесат своето четиво сред богатото разнообразие от теми в една чисто българска детска поредица”, споделя Валентина Стоева, главен редактор на сайта “Детски книги”.

За най-запалените почитатели на книгите организаторите са приготвили и специална изненада – конкурс с награди ”Какво харесвам в Малката Божана?”! Всеки, дръзнал да сподели от 01.11. до 08.11.2013 г. в специалната форма защо харесва Малката Божана и какво е научил от нейните лудории, има шанса да си спечели една от шестте книги, подарък от изд. “Жанет-45”. Победителите ще станат ясни на 11.11.2013 г.