Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » ИМАГО с премиера в София


images

ИМАГО с премиера в София

ИК Жанет 45 представя "Имаго"

роман от Радостина Ангелова

Мисли и думи за книгата ще сподели поетесата Виолета Христова

След успеха на романа "Виенски апартамент", публиката с нетърпение очакваше новата среща с творчеството на Радостина Ангелова. В средата на лятото "Имаго" полетя към първите си читатели, срещна се с гостите на фестивала Аполония и бе четен на първата Алея на книгата в София.

24 октомври 2013 година, 18.30 часа
галерия "Credo Bonum", София
ул. "Славянска" 2 (вход от ул. "Бенковски")

***

"Добрите поети пишат най-добрата проза", това казах на Радостина Ангелова при представянето на втория и роман "Имаго" в Созопол и го заявявам още по-уверено сега, след прочита му. "Имаго" е цветна и светла книга, събрала в себе си образите на толкова различни личности, които в никакъв случай няма да сбъркаш един с друг, защото индивидуалността им е изградена внимателно и се разкрива постепенно в процеса на четенето. Твърдението ми, че е светла се основава на философията на авторката, абсолютно ненатрапчива, но усещана с всяка дума, че няма нещо трагично в живота и той просто трябва да се живее. Книгата е интелигентно написана: както и във "Виенски апартамент" има две линии на разказване, но тук втората е по-строгата, по-научната, основана на дневниците на доктора, отразяващи неговите експерименти. Най-интересното за мен беше, че макар романът на пръв поглед да изглежда безсюжетен, образите са вплетени в такава тънка паяжина на постепенно развитие, че финалът изглежда повече от естествен. А стилът на Радостина Ангелова още веднъж ми дава право да завърша с твърдението, че най-добрата проза се пише от поети!"
Живка Иванова, на страницата на ИК Жанет 45

***

За Радост и нейния книжен свят... АЗ ЧЕТА, 02/09/2013, Милена Ташева

Как четеш: Радостина Ангелова

М.Т.:Какво са книгите за теб?

Р.А.:Необходимост. Споделяне. Забавление. Размисъл. Досада. Личности. Мечти. Смях. Свят.

http://azcheta.com/kak-chetesh-radostina-angelova/

***

Читателски отзив от Беатриса Аврамова, който толкова много ни харесва, че няма как да не го споделим и тук!

"Здравей, Радост!

Досега никога не съм си позволявала да пиша отзив към автора (цяло чудо е, че овладях възторга си след "Виенски апартамент").

Вчера прочетох "Имаго" на един дъх, прехвърлях я цяла вечер в ума си и когато сутринта се събудих с мислъта за нея – реших, че трябва да го споделя!

Тази книга е като есента - от нея струи слънце, топлина, кара те да се усмихваш; понякога е меланхолична, облачна и пълна със съмнения; мирише на кекс с лимонови корички; мирише и на мокра шума, раздухана от вятъра и оголила скритите под нея тайни. Прелива от любов във всичките й цветове и нюанси – от суровата родителска нежност, през скритите пориви, трудните срещи и още по-трудните избори, до онези мигове, в които откриваш някой, различен точно колкото теб.

„Имаго“ се точи мек и фин като копринена нишка, а страниците му хвърчат между пръстите като пеперуди. А когато затвориш и последната – става част от онези „малки мигове от времето, когато си бил щастлив, когато си летял“.