Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Откриват се Есенни културни салони 2012


images

Откриват се Есенни културни салони 2012

В рамките на Есенни културни салони 2012 в Бургас гостува Рангел Вълчанов с биографичната си книга „Ура! Най – после и онемях“ и прожекция на „С любов и нежност“ (Буря в чаша вино), филм с участието на Александър Дяков.

11 октомври 2012 г., 17.30 ч.

Културен Център Морско Казино – гр. Бургас, Зала „Георги Баев“

Организатор: Гранд хотел Поморие

Програмата можете  да разгледате тук!

 

Текстът на „Ура! Най-после и онемях!“ е нещо като артистичен галоп-равносметка през живота на талантливия ни режисьор Рангел Вълчанов, пълен със спомени от младостта, с уникални признания и рецепти от кухнята на кинотворчеството му, с горчиви и весели опити за философски обобщения.
Смятам ръкописа за ценен, дори безценен, художествен документ за нашата култура, съчинен в характерния за Рангел Вълчанов стил, съчетаващ метежност, страст към парадокса, безмилостен скепсис към всякакви кумири и авторитети, написан с обсебваща вниманието напористост.
Текстът като цяло е още един неудържим Рангел, какъвто го знаем – провокативен, осъзнато себичен, по детски възторжен, неуморно язвителен... И какъвто го знаем по-слабо – вдигнал мъдро глава към небето, но неизневеряващ и за секунда на най-важното в себе си: изпитателната шопска жизненост, можеща да премери всичко – дори лачените опинци на гения.
Бойко Ламбовски

Известният български писател и сценарист Георги Данаилов казва, че това е книга - изповед на стар грешник, книга – „джунгла, от която надникват всякакви зверчета“. Страници, написани в изискан стил, с блестящ език, неочаквано прекъсвани от откровени шопски псувни. Това не е автобиография, това не са и мемоари. Това е „Рангелиада!“.

Източник: ZonaBurgas.bg