Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Алея на книгата Варна 3 - 12 август


images

Алея на книгата Варна 3 - 12 август

Морското турне на книгите продължава във Варна.

3 - 12 август 2012

Ларгото от хотел Черно море до Фестивален комплекс. Търсете Шатра 10.

В културната програма на фестивала по покана на Жанет 45 специални гости са авторите Мирела Иванова и Петър Денчев.

Петър Денчев представя романа "Тихото слънце"

6 август 2012 г. (понеделник)

19:00 ч. в Арт салон, Радио Варна

"Тихото слънце" е роман експеримент. Роман за един глас, който оцелява след физическата смърт и разказва историята на човека, който преживява всички забрани през тялото си.

Майсторството на Петър Денчев е в способността му всеобхватно да опише и тълкува една метафизическа, а всъщност направо физическа заплаха. Тази прецизна политическа процедура на "Тихото слънце" обаче ни най-малко не снема напрежението в текста. Умът на Петър Денчев не облекчава никого. И това, което той предвещава като кошмар за цялото общество, е вече реалност във всеки един от нас.
Стига да си отворим ушите, разбира се.

Марин Бодаков

7 август 2012 г. (вторник)

19:00 ч. в Арт салон, Радио Варна

Мирела Иванова представя поетичната книга "Любовите НИ"

Мирела Иванова: „Любовта е стихия и поне няколко пъти в живота си трябва да намерим кураж и да я пуснем да премине през нас. Да я възпеем. Затова е радостно, че издателство „Жанет 45” направи това красиво издание на антологията ми”.

Мирела Иванова избира да представи в антология любовната си лирика от 80-те години насам, като прегрупира в циклите „Син период”, „Четива с продължение”, „Трохи”, „Прози” и „Обичах да обичам” ключови творби от „Каменни криле”, „Самотна игра”, „Шепоти”, „Памет за подробности”, „Разглобяване на играчките” , „Еклектики” и “Бавно”. Както винаги, изборът й на заглавия дефинира (иронично) предпочетената стилистика. Мирела Иванова винаги пише за любовта, критикувайки – с непоколебима вярност - традицията на цялата българска (женска) литература. И ако това е отговорът на въпроса „за какво пише?”, то и отговорът на „как пише?” е еднозначен: като постмодернист, който виртуозно ползва жанрове и похвати, за да вложи в тях непривично съдържание. Да смеси възвишено и вулгарно във вероятно най-проходимия и прочувствен постмодерен лирически изказ у нас. Изказ, който подвиква дръзко през трапезата на далеч не само литературната публичност. Всъщност Мирела е гамен на отчаянието и пройдоха на самотността. „Любовите ни” е ярко медиатизирана книга, всъщност поредица от репортажи за карнавализацията на трагизма през последните години.

...

Марин Бодаковpicplakat4.jpgpicplakat5.jpgpicVizia_Varna_mini.jpg