Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » В Деня на будителите в Пловдив гостува писателят Милен Русков


images

В Деня на будителите в Пловдив гостува писателят Милен Русков

ИК ЖАНЕТ 45, Литературен салон "Spirt and Spirit" и Александър Секулов

представят "ВЪЗВИШЕНИЕ" - новия роман на Милен Русков
(автор на „Джобна енциклопедия на мистериите“ (2004) – награда за дебют „Южна пролет” и „Захвърлен в природата“ – награда „ВИК“ за роман на годината за 2009)
01 ноември (вторник), 19:00
Клуб "Петното на Роршах"
Вход свободен

---
Книгата ни връща в епохата на българското Възраждане, когато двама бунтовници, приятели на Димитър Общи – т.е. малко революционери, малко разбойници, – участват в Арабаконашкия обир, което е само началото на множеството им перипетии. Постепенно те се включват и в трите вида тайна дейност – „конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка“, по израза на Стоян Заимов. Това е разказано с жива стилизация на българския възрожденски език, в който всичко изглежда по неповторим начин смешно и очарователно. Но не свършва така.
Миглена Николчина: Както и в другите си романи, той върви срещу течението на лесното и повърхностно писане. Като възкресява яркия, мощен, смешен, омагьосващ, покъртителен, първозданно свеж език на възрожденските ни писатели, Русков поднася темите, които създадоха България и българската литература, с нова сила и дълбочина, в диалог с Бога и фатума на историята. Глътка въздух в днешната задуха – онова литературно събитие, на което бяхме престанали да се надяваме.
Повече информация за автора и книгите можете да прочетете на
страницата на Милен Русков
https://sites.google.com/site/mybookssite/my-books