Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » "Как се прави камбана", премиера в Пловдив


images

"Как се прави камбана", премиера в Пловдив

ИК "Жанет 45" и Аrtnewscafe Ви канят на премиера на книгата-наръчник "Как се прави камбана". Събитието е част от деня на Бела Речка в Аrtnewscafe.

Книгата ще представят Диана Иванова, Райчо Станев, Мариана Асенова, Албена Ковачева.

З юли (петък) 2009 г., 20.00 ч.
Пловдив, ул. "Отец Паисий" 38
Аrtnewscafe

Изследвайки случая с откраднатата камбана на Горна Бела Речка, книгата поставя акцента върху версиите за кражбата сред хората от селото, разширява контекста върху кражбите на камбани в България през последните години (един сам по себе си любопитен и неизследван феномен) и накрая разкрива някои от тайните на най-старите камбанолеяри в България – Велеганови. Така например читателят научава, че 100 килограмова камбана произвежда тона До, а 80-килограмова – Ре и че това е закон. От практическите съвети накрая на книгата става ясно, че правенето на камбана е емоционално събитие и всеки, който тръгне да прави камбана, трябва да е готов да преживее силни емоции.
„Как се прави камбана” е наръчник за разбиране на собствения ни опит при възстановяването на традиционни символи и как да разказваме за тях в европейски контекст. Защото, както пита в книгата австрийската психоаналитичка Елизабет Викукал – можем ли да намерим нови начини, за да бъдем заедно, когато живеем във време, когато вече няма камбани, които да ни  призовават да се срещаме.

Тук можете да видите програмата на деня на Бела Речка в Аrtnewscafe:
http://artnewscafe.com/events-list.php

 picbig-kambana.jpgpicmid-bell[.jpg