Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Бабак Салари с авторска изложба на документалния фестивал в Солун


images

Бабак Салари с авторска изложба на документалния фестивал в Солун

Фото-изложбата на Бабак Салари е сред акцентите  в програмата на тазгодишното 11-то издание на документалния фестивал в Солун (13 – 22 март, 2009). Експозицията включва най-вече фотоси от Близкия Изток, но също и снимки, правени в Куба и Мексико. На  фестивала за първи път ще бъде представен издадения от "Жанет 45" албум “Remembering the People of Afghanistan”, който включва повечето от показаните на изложбата снимки.


Бабак Салари започва да се занимава с фотография като тийнейджър в родния си Иран, където публикува в няколко издания преди да влезе в затвора заради политическата си дейност. След като прекарва шест месеца като затворник на режима на Аятолах Хомейни, той напуска Иран, за да избегне повторно влизане в затвора. По това време е на 21 години. Прекарва една година като бежанец в Пакистан, след което пристига в Канада, където подновява обучението си и заниманията си с фотография.
Най-сериозните фотографски интереси на Бабак са като хроникьор на малцинствата, обитаващи периферията на обществото. Различните му документални проекти през годините включват поглед върху ирански творци, живеещи като бежанци в Северна Америка и Европа, матриархални туземни общности в Мексико, и хомосексуални и травестити в Куба. В последните години пътуванията му го отвеждат до Афганистан, Пакистан, Ирак и Палестина, където документира живота на бежанци и пострадали от войната хора, най-вече жени и деца.pic11doc_poster.jpgpicbig-Afg.jpg