Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Йордан Георгиев си запази НОЩ-та за Пловдив


images

Йордан Георгиев си запази НОЩ-та за Пловдив

По покана на Жанет 45, Нощ/Пловдив - Night/Plovdiv 2016 
и Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив / "Ivan Vazov" National Library в Пловдив ще гостува журналистът Йордан Георгиев Алма Матер за разговор на живо.

Събитието е част от програмата „Култура и клуб“ на 24 септември, събота от 19 ч. в НБ "Иван Вазов" (конферентна зала) в рамките на Нощ/Пловдив - Night/Plovdiv 2016.

Модератор Борис Минков. 
Със специалното участие на актрисите Дария Симеонова и Ева Данаилова

ПОРТРЕТИ НА ИЗБРАНИ ОТ ТЕАТЪРА – РИСУВАНИ С ДУМИ: 

Разговор на живо с журналиста Йордан Георгиев, автор и водещ на седмичното предаване за театър „Без маски“ в Радио „Алма Матер“ (от 2008 г.). Роден е във Варна и завършва училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ в квартал Аспарухово, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ - право и журналистика, а по-късно и магистърската програма „Литература, кино и визуална култура“.

Около 250 драматурзи, режисьори, актриси и актьори са гостували в неговото студио, затова в театралната общност той е познато лице. Интервютата са документирани в аудио формат, а част от тях излизат на хартиен носител в две издания: „Без маски“ (2014, Жанет 45) и „Младите театрали говорят в „Без маски“ (2016, Жанет 45, издадена с подкрепата на „Съюз на артистите в България“, „Национален дворец на културата“, „Национален център за книгата“ и Театър „Азарян“). Последната книга включва 27 разговора с най-изявените млади театрали, получавали през последните години наградите „Икар“ и „Аскеер“. Редактор е Боян Папазов.

Никола Вандов пише … Разговорите са на спокойни, уважаващи се събеседници. Не пиша „равнопоставени“, защото Йордан Георгиев винаги спазва онази тънка дистанция към своите гости, която е продиктувана от респект към постигнатото от тях. Интонацията му е ласкава, доброжелателна, с интерес да се отиде отвъд всекидневното, суетното, повърхностното, да се копае в дълбочина, докато се стигне до жива вода...

От архива на Радио „Алма Матер“ ще чуем аудио откъси с гласовете на Велко Кънев и Мариус Куркински.