Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » "ЙОГА -- ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ИНТУИЦИЯ"


images

"ЙОГА -- ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ИНТУИЦИЯ"

Издателство "Жанет 45"
Photosynthesis
и д-р Станчо Станев

организират лекция на тема 

"ЙОГА -- ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ИНТУИЦИЯ"

27 юни 2015 (събота), 14:30 ч.
Фотосинтезис 
бул. Васил Левски 57
София

Как се развива интуицията? Как се живее без социална маска? Как човек може да бъде сам себе си? Как структурата на вътрешния свят предопределя структурата на външното битие? Как се постига балансът между организъм – психика – личност? Отговори на тези въпроси ще бъдат търсени заедно с лектора д-р Станчо Станев – един от първите популяризатори на йога делото в България.

Лекцията ще бъде съчетана с дискусия по темата, в която участниците въз основа на своя практически опит и познания ще споделят разбирането си за баланс.

По време на срещата присъстващите могат да видят и последната книга на д-р Станчо Станев: „Йога. Психо-физиология на ефектите от прилагането на тази древноиндийска система“, където се разглеждат всичките осем степени на тази наука. Написаното в книгата е великолепно обобщение на древното учение, общовалидно и достъпно за всички, търсещи пътя в йога.

Д-р Станев е не само един от първите, но и най-верните последователи на йога делото в България. Роден е през 1943 г. в село Дянково, Разградско. Завършва медицина във ВМИ – Варна (1971 г.). Започва да прилага системата йога от 1963 година след прочитане на първата българска книга по йога – „Упражнения на йогите“ от Асен Миланов и Иванка Борисова. По инициатива на същите автори сам той написва през 1982 г. книгата „Йога“. Става редактор и рецензент на „Йога“ от Венцеслав Евтимов (1981 г.) и „Йога – основни термини“ на Кънчо Кънев (1984 г.). Д-р Станчо Станев продължава да пише за вечно актуалната древноиндийска система, публикува в различни научни издания, изнася лекции в страната и София.