Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » 10-то юбилейно издание на Маратона на четенето в Общинска библиотека Карлово


images

10-то юбилейно издание на Маратона на четенето в Общинска библиотека Карлово

Общинска библиотека Карлово:

"Ако не четете този текст, той не съществува. И това е първото чудо на четенето. Всяка книга, която стои затворена в библиотеката, е като онова спящо царство от приказката. Ако отвориш книгата и зачетеш малко, царството оживява. Има някаква магия, която се получава от срещата на поглед и буква. От тази целувка между окото и написаното чудото се случва. Първото, което искам да ти кажа, лично и тихо, е, че имаш да събуждаш толкова много книги от съня им. Приеми го така, между нас казано, като малък подвиг. Ти си тази, която събужда книги. Ти си този, който събужда книги. А събуждащият книги събужда светове." Тези редове са от сборника „Невидимите кризи”, чийто автор Георги Господинов бе гост в програмата на Маратона на четенето в нашия град през миналата година. И през настоящата година, вече за десети пореден път, Общинска библиотека – Карлово се включва в традиционния национален маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право - 23 април. Екипът на библиотеката отново се постара да предложи на ценителите на хубавата книга интересна програма, възможност да се срещнат и общуват с талантливи и популярни български автори.

Маратонът стартира на 16 април. Първият гост в програмата е един от най-талантливите български кинорежисьори Людмил Тодоров. Неговите филми „Любовното лято на един льохман”, „Емигранти”, „Шивачки” и др. са между най-гледаните и награждавани творби в новото български кино. Карловци вече са имали възможност да се срещнат с него през 2012 г. при премиерата на филма му „Миграцията на паламуда”, в който изпълнител на главната роля е нашият съгражданин Христо Мутафчиев. Този път Людмил Тодоров ще бъде гост на града ни в качеството му на писател, който има издадени вече осем книги – разкази и романи. Тези, които все още не са имали удоволствието да прочетат книгите му „Разкази”, „Шлеп в пустинята”, „Скептици” или „Разглобено лято”, със сигурност ще открият в негово лице великолепен съвременен български разказвач с леко, чувствително и емоционално заредено перо.

Пълната програма тук: 

Източник: http://library-karlovo.com/novini/157-deseti-maraton-na-cheteneto-2015 pic18695_870793776313276_4078380856415402216_n.jpgpicLiudmil_todorov_Karlovo.jpg