Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Д-р Станчо Станев в Пловдив


images

Д-р Станчо Станев в Пловдив

Йога
баланс между интелект, емоция, воля и интуиция 
лектор д-р Станчо Станев

4 април 2015 (събота), 10:00 ч.
Студио 1, Радио Пловдив

Как енергията на мускулите се превръща в енергия на мозъка? Как структурата на вътрешния свят предопределя структурата на външното битие? Как се постига балансът между организъм – психика – личност? Как се развива интуицията? Отговори на тези въпроси ще бъдат търсени заедно с лектора д-р Станчо Станев – един от първите популяризатори на йога делото в България.

Лекцията ще бъде съчетана с дискусия по темата, в която участниците въз основа на своя практически опит и познания ще споделят разбирането си за баланс.

По време на срещата присъстващите могат да видят и последната книга на д-р Станчо Станев: „Йога. Психо-физиология на ефектите от прилагането на тази древноиндийска система“, където се разглеждат всичките осем степени на тази наука. Написаното в книгата е великолепно обобщение на древното учение, общовалидно и достъпно за всички, търсещи пътя в йога. 
Д-р Станев е не само един от първите, но и най-верните последователи на йога делото в България. Роден е през 1943 г. в село Дянково, Разградско. Завършва медицина във ВМИ – Варна (1971 г.). Започва да прилага системата йога от 1963 година след прочитане на първата българска книга по йога – „Упражнения на йогите“ от Асен Миланов и Иванка Борисова. По инициатива на същите автори сам той написва през 1982 г. книгата „Йога“. Става редактор и рецензент на „Йога“ от Венцеслав Евтимов (1981 г.) и „Йога – основни термини“ на Кънчо Кънев (1984 г.). Д-р Станчо Станев продължава да пише за вечно актуалната древноиндийска система, публикува в различни научни издания, изнася лекции в страната и София.

Организатор на събитието: 
ИК „Жанет 45“
С любезното графично съдействие на:
Нагледна+

Присъствие можете да заявите в настоящото събитието или на е-мейл: janet45.plovdiv@gmail.com.