Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Регионална библиотека "Захарий Княжески" започва Цикъл "Срещи с успели българи"


images

Регионална библиотека "Захарий Княжески" започва Цикъл "Срещи с успели българи"

В рамките на инициативата Цикъл "Срещи с успели българи" на Регионална библиотека "Захарий Княжески" и Община Стара Загора в Стара Загора гостуват Людмил Станев и Младен Влашки.

Людмил Станев представя новата книга с разкази "Рязко". За книгата и автора ще говори Младен Влашки, преподавател в Пловдивския университет.

1 април 2015 г. (сряда), 18:30 часа
РБ "Захарий Княжески" - зала първи етаж


Людмил Станев (1959) е български писател, публицист, сценарист, медик по образование. Автор на книгите „Няма такава книга“, „Неприятният татарин“, „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“ (награда „Христо Г. Данов“ за детска литература, съвместно с илюстратора Красимир Добрев), „По-малко“. Последната му публикувана книга е от 2008 г. – „Приятели мои“.

Младен Влашки за книгата:
За цяло едно поколение появата на Людмил Станев е вече само история. Завиждам на това поколение, което ще го открие едва с това издание. И съм сигурен, че то ще преживее това, което и ние преживявахме с появата на всеки негов текст. А то е радост. Радостта да четеш интелигентно и свободно написани текстове, в които хуморът е висок, по образеца на Аристофан, и смешен като у братя Маркс, Монти Пайтън и Уди Алън, взети заедно. Радост да усетиш истинските игрови възможности на езика, на българския език, който до появата на тези текстове не познаваше своите дадаистични, своите сюрреалистични и изобщо своите авангардистични възможности.