Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Новини » Чавдар Ценов за „Отклонения наесен” и Здравка Евтимова за романа „Една и съща река” са отличените от Портал „Култура” автори в областта на литературата


images

Чавдар Ценов за „Отклонения наесен” и Здравка Евтимова за романа „Една и съща река” са отличените от Портал „Култура” автори в областта на литературата

На 1 ноември, Деня на народните будители, Портал „Култура” връчи за трета година награди за принос в областта на литературата и хуманитаристиката.

"В категорията Проза бяха присъдени две награди. Първа награда получи Чавдар Ценов за „Отклонения наесен”, Жанет 45, за „художествената образност, с която пресъздава причудливите светове на всекидневието и човешката участ в потока на времето”. А втората награда взе Здравка Евтимова за романа „Една и съща река”, Жанет 45, за „митопоетичния реализъм, с който пресъздава болките на нашия съвременник”.

След последната селекция на II кръг сред номинираните издания на Жанет 45 бе и тритомното изследване „Балканският човек XІV-ХVІІ век” на Йордан Велчев в раздел хуманитаристика.

Голямата специална награда на Портал Култура за 2016 г. получи проф. Александър Шурбанов за „приноса на неговото поетично и преводаческо дело, дало на българската култура преводите на Уилям Шекспир, Джефри Чосър и Джон Милтън”.

Портал Култура, 01.11.2016, ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ПОРТАЛ КУЛТУРА 2016.

Снимка Портал Култура