Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Програма ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2015 (pdf)
Неустоимо предложение!

ИК Жанет45

Новини » Литературен конкурс „По билото на планината” 27.09-30.11.2015г. Наградени


images

Литературен конкурс „По билото на планината” 27.09-30.11.2015г. Наградени

В литературния конкурс „По билото на планината”, организиран от хижа Козя стена с партньорството на Общество на писателите-Варна, издателствата „Вакон” и „Жанет 45”, azcheta.com, izlez.com и peika.bg, взеха участие 46 литературни произведения*.

Жури в лицето на Павлина Радославова (azcheta.com), Диляна Георгиева (издателство „Вакон”), Оля Стоянова (журналист и писател) и Мариан Желев (писател) определи следните победители:

III. място: „С дъх на машерка и боров мед”, Бианка-Мария Желязкова (19г., Бургас) Наградите: две нощувки за двама на хижа “Козя стена” и книгите „Пътеводител на дивите места”, Оля Стоянова и Живко Джаков (ИК „Жанет 45”), „Изплези си езика”, Ма Дзиен (ИК „Жанет 45”) и „Древният път на чая“, Джеф Фучс (Издателство „Вакон”)

II. място: „AC DC, среща с боговете”, Свидна Михайлова (38г., София).
Наградите: посещение с лодка за двама в пещера “Водопада” (Крушуна) от “Излез навън” и книгите „50 места, които да посетите в България през 2016г.” (peika.bg), „Захвърлен в природата”, Милен Русков (ИК „Жанет 45”) и „Погребани в небесата“, Питър Зукерман и Аманда Падоан (Издателство „Вакон”)

I. място: „Божидар”, Светла Дамянковска (48г., Враца) Наградите: литературно менторство от писател, член на Обществото на писателите – Варна и книгите „50 места, които да посетите в България през 2016г.” (peika.bg); „Отговорната компания”, Ивон Шуинар и Винсънт Стенли (ИК „Жанет 45”) и „С призрачния влак през Ориента“, Пол Теру (Издателство „Вакон”)

Най-малките участници в конкурса (Катрин Крумова на 11г., Виктор и Красимир Сотирови на 11г. и на 9г.) ще бъдат поощрени с награди-изненади.

На всички останали благодарим за прекрасните разкази и желаем много бъдещи литературни успехи и весели празници!

* Част от текстовете, участвали в конкурса, ще бъдат периодично публикувани на сайта на „Общество на писателите” – Варна: http://varnawriterssociety.net/