Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Програма ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2015 (pdf)
Неустоимо предложение!

ИК Жанет45

Новини » НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „ЕЛИАС КАНЕТИ“ 2015


images

НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „ЕЛИАС КАНЕТИ“ 2015

Община Русе обяви номинациите за Националната литературна награда „Елиас Канети“ за 2015 година. 

Назначената от Кмета на Община Русе комисия излъчи 7 номинации от общо предложените 38 заглавия. 6 мъже и една жена са претендентите, селектирани от журито за наградата в тазгодишното издание на престижния литературен конкурс.  

Номинираните са Иван Станков със „Спомени за вода. Dm“, Чавдар Ценов с „Отклонения наесен“, Людмил Тодоров с „Разглобено лято“, Христо Карастоянов с „Една и съща нощ“, Явор Цанев с „Вино за мъртвите“, Галин Никифоров с „Лисицата“ и Емилия Дворянова с романа „При входа на морето“. В раздел „Драматургия“ номинации не бяха излъчени.

Журито заседава в състав: председател проф. дфн Милена Кирова, зам.-председател проф. дфн Пенка Ангелова (Председател на МД „Елиас Канети“) и членове: 
доц. д-р Борис Минков (литературен критик), проф. дфн Виолета Дечева (театровед), Ивайла Александрова (писател и носител на НЛН „Елиас Канети“ 2009), Владислав Атанасов (представител на ПККРВ при ОбС – Русе) и д-р Мая Ангелова от РУ „А. Кънчев“.

Тазгодишният носител на НЛН „Елиас Канети“ за 2015 г. ще бъде обявен на 30 октомври от 18 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание, на специална церемония, организирана от Община Русе.
 

Източник: пресъобщение Община Русе