Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития


БЛАГОВЕЩЕНИЕ в къща музей „Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан


Национален литературен музей, Община Чирпан, Община Елена, Къща музей „Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан, НЧ “Просвета 1888 г.” - гр. Поморие, Исторически музей – Добрич, Къща музей “Димчо Дебелянов” - гр. Копривщица, и Фондация „Яворов” ви канят на 

ЛИТЕРАТУРЕН ПРАЗНИК БЛАГОВЕЩЕНИЕ 

Официална церемония по връчване на наградите на VII Национален конкурс за поезия „...и мисля аз, че ти си Тя!”, 2015г. (“Обичам те” – Пейо К. Яворов)

Наградите връчва Ина Иванова, която ще представи последната си книга Летящ акордеон на 25 март 2015, сряда, 16.00 ч.  в къща музей „Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан 

На 26 март от 19 ч., Ина Иванова чете текстове в бар КоШиПрайм, Асеновград. Ще разговаряме за последната книга с разкази "Летящ акордеон" на Ина Иванова.  С това второ издание, идеята всеки месец хора от литературата да променят атмосферата на бар КоШиПрайм се реализира и получи името ЛИТЕРАТУРЕН ШЕЙКЪР, който ще забърка специални литературни коктейли за приятелите на това специално за града място.  

Прочети повечеПоетът Сашо Серафимов от Добрич представя "Старците умират в края на света" в Клуба на дейците на културата в гр. Ловеч.


Поетът Сашо Серафимов от Добрич представя "Старците умират в края на света" в Клуба на дейците на културата в гр. Ловеч.

Модератор: Жанина Илиева 

25 март 2015, сряда,17,30 ч.
Клуб на дейците на културата - Ловеч

Прочети повече

Людмил Тодоров гостува на град Русе по покана на АЕГ "Гео Милев"


На 25 март 2015 г. известният български режисьор, писател и сценарист Людмил Тодоров ще гостува на град Русе, за да се срещне с ученици, читатели и почитатели. На тези, които обичат българското кино, Людмил Тодоров е по-познат като режисьор на филмите "Любовното лято на един льохман" (1990), "Шивачки" (2007) и "Миграцията на паламуда" (2012). На четящата публика е известен със сборника "Разкази" и трите си романа "Шлеп в пустинята", "Скептици" и "Разглобено лято".

Място на срещата: зала "Култура" на Община Русе, ул. "Цариброд" 3

Прочети повече

Петър Чухов гостува в Пазарджик и Стара Загора с последната си книга Камуфлаж


Срещи с Петър Чухов в Пазарджик и Стара Загора

Петър Чухов представя "Камуфлаж" 

24 март 2015, вторник, 18.30 часа
Пазарджик, КниАрт кафе, бул. "България" 25 

25 март 2015, сряда, 18.00 часа
Стара Загора, книжарница "Приятели", бул. „Цар Симеон Велики“ 118.

Срещата се случва по повод 155 години от създаването на Библиотека РОДИНА-Стара Загора. Бъдете здрави и пазете духа си буден, мотивиран! Нека кипи ентусиазъм и подкрепа в екипа и нека намирате своите съмишленици още 155 години!

"Камуфлаж" е 12-ата книга на Петър Чухов, който има издадени още едно томче с проза, 9 стихосбирки и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно-рок формацията "Гологан", Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок "ЛаТекст", с която представя стиховете си.

Прочети повече

Коларови представят "ШАНТАВИ ИСТОРИИ или грешката е неизбежна" в София


Издателство Жанет 45
VIVACOM Art Hall
и Коларови 

представят

"ШАНТАВИ ИСТОРИИ или грешката е неизбежна"

със специалното участие на: /все още изненада/

24 март 2015, сряда, 18.30 ч.
VIVACOM Art Hall, ул. Ген. Йосиф Гурко 4

Прочети повече

НБ "Иван Вазов" среща писателя Стефан Цанев с неговите пловдивски читатели


Според годишната класация на Народна библиотека „Иван Вазов“ за 2014 година 
Стефан Цанев е най-четеният български автор

Народна библиотека „Иван Вазов“ и Издателство Жанет 45 Ви канят на среща разговор с писателя Стефан Цанев

23 март 2015, понеделник, 17.30
Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“
Вход свободен
Прочети повече

Представяне на книгата Момичешка стая в София


Издателство Жанет 45, Клуб Алкохол
и 
Диана Маркова

представят сборника с разкази "МОМИЧЕШКА СТАЯ"

Със личното участие на Калин Терзийски
Със специалното аудио-визуално участие на Росен Марковски

20 март 2015, петък, 19.00 ч.
Столична библиотека, пл. Славейков 4 

"По пътеките на майсторството се върви с бавни и в началото – неуверени крачки. Най-важни са първите. Те са и най-трудни.

Прочети повече

"Бисерче вълшебно" и Валентина Стоева представят проекта в Пловдив


В рамките на "Младият Пловдив чете" на 19 март 2015, четвъртък от 11 часа в конферентната зала на НБ "Иван Вазов" - Пловдив ще се проведе среща на тема "Награда "Бисерче вълшебно" (http://biserche.com/) като метод за насърчаване на детското четене в помощ на възрастните". По време на срещата Валентина Стоева, координатор на проекта, ще представи целите и механизмите на единствената българска награда за детска литература, чието жури са децата и ще представи практически съвети за приложение на наградата в семейството, училището и библиотеката. 

Каним Ви на разговор с Валентина Стоева. 
Прочети повече

НРБ "П.Р. Славейков"-Велико Търново покани Божана Апостолова за свой специален гост


По повод предстоящия празник на града - 22 март в НРБ "П.Р. Славейков"-Велико Търново, специален гост е Божана Апостолова-поет, автор на книги за деца, издател. 

19 март /четвъртък/ от 11.00 часа
Среща разговор на студенти от Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" с Божана Апостолова.

19 март /четвъртък/ от 14.00 часа
Божана Апостолова гостува на ученици от V-те и VI-те класове на СОУ „Ем. Станев” – В.Търново. Авторката на поредиците Малката Божана и Голямата Малка Божана обеща да отговори на всички въпроси в Актовата зала на СОУ „Ем. Станев”- В.Търново.

19 март /четвъртък/ от 17.00 часа
Награждаване на номинираните участници в конкурса за детско-юношеско творчество в областта на изобразителното изкуство и литературата, посветен на Празника на града - 22 март и 830 години от въстанието на Асен и Петър под надслов „Моят роден град” на тема: „Създателите на Втората българска държава”. Наградите ще бъдат връчени от Божана Апостолова, писател и управител на издателството „Жанет 45”– Пловдив
Място на провеждане: Читалнята  на  Библиотеката - централна сграда

Прочети повече

Община Елена посреща Божана Апостолова


По покана на Община Елена, Божана Апостолова гостува в града и се среща с малчугани от различни училища, почитателите на книжките Малката Божана в подводния свят и Малката Божана с магазин за смехорийки. Всички са в очакване са да се запознаят както с автора на поредицата Малката Божана, така и да научат повече на интерактивната книжка Малката Божана в подводния свят, създадена по еднименната книжка. Всички четящи и любознателни деца ще се срещат с авторката на 18 април, сряда от 16.00 ч. в адмистративната сграда на Община Елена, зала 101.

Божана Апостолова ще чете свои стихове в Туристическия център на гр. Елена, от 18.00часа и ще се срещне с четящата аудитория. 

Прочети повече

Литературен салон Spirt&Spirit представи Йордан Велчев в Петното на Роршах


Литературен салон Spirt&Spirit и Издателство Жанет 45 представят Балканският човек
Том 2 от тритомното издание Балканският Човек е вече в добрите книжарници.
С Йордан Велчев разговаря Александър Секулов

17 март 2015, вторник, 19.00 ч.
Клуб Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36
Вход свободен

Току-що издаденият втори том на „Балканският човек“ е изцяло посветен именно на създаването и съдбата през вековете на балканския културен тип човек, който сме всички ние. Представлява главоломен разказ за отишли си времена на премисляне на „всички велики мисли“, на изричане на „всички велики и вечни думи“, с които, без да си даваме сметка за това, живеем и днес. 
Прочети повече

Народно читалище „Тракия – Пловдив – 2008г.” покани отново Весела Ляхова в Повдив


По покана на Народно читалище „Тракия – Пловдив – 2008г.” и в рамките на МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ със съдействието на СОУ „Константин Величков” – гр. Пловдив и ИК Жанет 45 , Весела Ляхова и романа „Бежанци” срещат свои млади и стари читатели и ученици от СОУ „Константин Величков”. 

Весела Лякова е носител на национална наградата „Христо Г. Данов“ за 2014 г. и първа награда в категория проза на Годишните награди на портал „Култура” (официално връчена на 1 ноември 2014). 

17 март 2015, вторник, 14.00 часа
СОУ „Константин Величков”- гр.Пловдив
Район Южен, ул. „Бугариево” No 6
Прочети повече

Мария Донева с Чисти стихотворения в Хасково и Казанлък


Мария Донева с "Чисти стихотворения" гостува на Книжарница Приятели-Хасково в месеца, когато Жанет 45 е специален гост на книжарници Приятели. Срещата е на 14 март 2015, събота, 16.00 ч. в Книжарница Приятели-Хасково на пл. Атлантически. 

Дни по-късно по покана на нови приятели и стари читатели и Общинска библиотека Искра-Казанлък, Мария Донева ще рецитира стихотворения в Казанлък на 19 март 2015,четвъртък от 18.30 часа в арт-клуб "Агарта".  Ето повече за поканата: Казанлъшките читатели отново искат Мария Донева! Женя Димова за www.presstv.bg

В четвъртък ще бъда в хубавия Казанлък. Това е градът на Румен Денев и на Женя Димова, това е градът на Веско Стоянов.
В Казанлък, там, на ъгъла срещу музея, има едно магазинче за украшения и джунджурии, това е главната жила за полускъпоценни камъни, които усърдно си трупам през годините. 

Повече  тук!  

Прочети повече

Петър Чухов в клуб „Благодатният четвъртък” в Столична библиотека


В петото издание на клуб „Благодатният четвъртък” в Столична библиотека редакторът на книгата Митко Новков, писателят и критик Ангел Игов, преводачът и редактор на английските преводи Анджела Родел, както и самият автор ще се срещнат в камуфлажен разговор върху текстовете от сборника и на други теми.

Специална изненада ще бъде дебютното музикално участие (световна премиера) на Splendor and Misery – експериментален проект, без предварително фиксирани параметри, който съчетава електронно изработен звук с акустична тамбура и вокали (Анджела Родел и Виктор Тодоров).

12 март 2015, четвъртък, 18.30 часа
Клуб на Столична библиотека (пл. Славейков 4)
Вход свободен 

Прочети повече

Росен Карамфилов гостува в книжарница Хеликон Пловдив-Център


Росен Карамфилов представя романа си "Колене" за първи път пред публика през тази година. Четенето няма да бъде дълго. По-дълъг ще бъде контактът с публиката. Росен ще разкаже за възходите и разпадите, през който е преминал, пишейки тази книга, както и за пътя, който изминава душата на един син, докато преодолее липсата по своят баща. Ще бъде щастлива вечер, защото той вече е щастлив човек. Елате и ще видите.

11 март 2015, сряда, 18.00 часа
Книжарница Хеликон Пловдив-Център
Вход свободен 

Прочети повече

Дискусия на тема "Предизивикателствата на Ислямска държава пред демократичните процеси в България и Европа" във ФЖМК на Софийски Университет


ИК Жанет 45 представя дискусия на тема

"Предизивикателствата на Ислямска държава пред демократичните процеси в България и Европа"

по повод излизането на книгата 

ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
и преначертаването на Близкия изток
от Лорета Наполеони
(Превод от английски Владимир Новков)

Участват:
проф. Евгения Иванова (Катедра по антропология, балканистика и етнически политики)
доц. Симеон Евстатиев (арабист)
Тихомир Безлов (експерт от Центъра за изследване на демокрацията)
Емил Джасим (учител по история)
Ариф Абдуллах (директор на Научно-изследователски център към Ислямски институт – София)
Митко Новков (медиен наблюдател)

5 март 2015 (четвъртък), 19:00
Факултет по журналистика и масови комуникации, СУ
ет. 1, зала 13
Прочети повече

Ина Иванова представя "Летящ акордеон" в Orange books cafe


Издателство Жанет 45
Orange books cafe
Ина Иванова

представят

"ЛЕТЯЩ АКОРДЕОН"
/сборник с разкази/

представя Марин Бодаков

5 март 2015, четвъртък, 18.30 часа
Orange books cafe, ул. Граф Игнатиев 18, ет. 4

Прочети повече

Голямото мартенско четене на стихове бележи трети март


Трети март в рамките на Литературен салон Spirt and Spirit следва

Голямото мартенско четене на стихове с участието на 

Йордан Велчев, Станислава Станоева, Антон Баев и Борис Роканов.

3 март 2015, вторник, 19.00 часа
Петното на Роршах, Пловдив, ул. Йоаким Груев 36 

Прочети повече

Литературно четене с Манол Глишев


Литературно четене с Манол Глишев 

2 март 2015, понеделник, 19.30 часа
Bar Dak
София, ул. Московска 2а 

Манол Глишев e поет и преводач. Публикува в „Литературен вестник”, „КапиталLight”, “Public republic”, “LiterNet”, сп. „Море” и сп. „Ариергард”. Поддържа блога „Луд на шарено се радва”. Автор на стихосбирката „Машина от думи” („Жанет 45”, 2014). 

Прочети повече

Полет към уикенда с "Летящ Акордеон" и Ина Иванова


Ина Иванова с "Летящ Акордеон" гостуват в КнигАрт Кафе - Пазарджик

27 февруари 2015, петък, 19.00 часа
КнигАрт Кафе - Пазарджик, бул."България" № 25, Читалище "Виделина" 

От "Летящ акордеон"

Лявата ми ръка – топла, дясната – студена. Винаги е така, когато ми предстои нещо. Откъде ръцете ми разбират, че нещото наближава и защо разумът ми не успява да локализира времето и мястото, не зная.

Прочети повече
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79