Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » АКАДЕМИЧЕН ЧЕТВЪРТЪК в Централна университетска библиотека с Йордан Велчев


images

АКАДЕМИЧЕН ЧЕТВЪРТЪК в Централна университетска библиотека с Йордан Велчев

АКАДЕМИЧЕН ЧЕТВЪРТЪК
Централна университетска библиотека при 
ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” организира представяне на книгата

"БАЛКАНСКИЯТ ЧОВЕК XІV – ХVІІ ВЕК", Т. 1. от 
ЙОРДАН ВЕЛЧЕВ

27.11.2014 г. (четвъртък) от 12.30 ч.
в читалнята на Централна университетска библиотека

за автора – проф. дфн АНЧО КАЛОЯНОВ
модератор – проф. дфн САВА ВАСИЛЕВ


Йордан Велчев завършва история във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работил е като историк, главен художествен ръководител на Регионален телевизионен център – Пловдив, редактор на сп. “Военно-исторически сборник” при Военно издателство – София. Пише поезия, есеистика, автор е на изследвания върху взаимоотношенията на цивилизациите в контекста Изток – Запад, на сценарии за документални филми.
Том първи на „Балканският човек XIV–XVII век” съдържа три книги от общо седемте книги, събрани в предстоящи да излязат от печат още два тома също от по 800 страници всеки, с многобройни илюстрации, над 7000 бележки и стотици обяснения под линия. Книгата е глобален по своите мащаби мега текст, който по изключително модерен начин и през призмата на световната история разказва в подробности кръстопътната общобалканска и в частност българска съдба от последните 2000 години.
Отзиви за книгата: 
«В момента имаме и друга книга, която ще бъде нещо голямо и ще печели награди – “Балканският човек” на Йордан Велчев. Издадохме първи том, скоро ще има втори и трети. Един издател има шанс да публикува такава книга веднъж на 50 години.» (Божана Апостолова)
«Забележителната книга на Йордан Велчев за балканският човек в следването на традициите на прочутата френска школа “Анали” е категорично доказателство, че историята не представлява нищо друго, освен повествование, тоест разказ» (проф. дфн Светлозар Игов)
«Първият том е невероятен, на нивото на Бродел – без преувеличение» (Николай Слатински)