Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Милен Русков получи наградата за литература на Европейски съюз


images

Милен Русков получи наградата за литература на Европейски съюз

На 18 ноември вечерта българският писател Милен Русков заедно с още 12 автори от други страни в Европа получи наградата на ЕС за литература за 2014 г. на тържествена церемония, организирана от Европейската комисия.
На следващия ден, 19 ноември Милен Русков заедно с още трима от лауреатите, общо четири ярки пера, ще участват в публична дискусия в Международната къща на литературите Паса-Порта от 20 ч., модератор Петер Вермеерш.
На 20 ноември Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз заедно с Министерството на културата организира литературна среща с носителя на наградата на ЕС Милен Русков от 13 до 14 ч. Поканени са българи, работещи в институциите на ЕС.
Повече информация за отличените писатели и за годишната награда на ЕС за литература: http://ec.europa.eu/news/culture/141008_en.htm
Ако искате да се регистрирате за литературната среща с Милен Русков в Постоянното представителство на Република България в ЕС на 20 ноември от 13 ч., моля заявете присъствието си на адрес Secretary@bg-per

Милен Русков получи Европейската награда за литература

Гледайте интервюто с Милен Русков на Денят започва с култура, ноември 19, 2014