Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития »


images

В рамките на "Празници на Стария Пловдив"
 
ВРАТА ВЪВ ВРЕМЕТО
23-29.09.2013

ОИ СТАРИНЕН ПЛОВДИВ
ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ОБЩИНСКА ФОНДАЦИЯ 2013

канят всички ранобудни малчугани в неделя на 29.09 от 10.30 часа на среща с писателката Божана Апостолова и книжките за деца от поредицата за МАЛКАТА БОЖАНА, сътворени, записани и издадени от Божана Апостолова и нейната внучка Божана, прекрасно илюстрирани от художника Костадин Костадинов.
 
Мястото е Галерия “Енчо Пиронков”, Пловдив, Стария град.

Ето какво пише самата Божана, когато излиза и последната книжка от поредицата "Малката Божана и чудовището Тъмп":

Мили деца!

Ето че пред вас е и петата книжка от първата българска поредица за деца „Малката Божана“. Когато с моята внучка (и „съавторка“) написахме първата книжка – „Малката Божана в нощта на чудесата“, не подозирах, че за малко повече от година ще последват още четири и че ще бъдат оценени с двете най-големи награди за детска литература у нас – „Хр. Г. Данов“ и „Константин Константинов“. Ще споделя с вас обаче една тайна: най-много ме зарадва наградата „Бисерче вълшебно“ на сайта „Аз чета“ за „любима моя детска книжка“, тъй като това е награда, дадена ми от вас, мили мои малки читатели!

Няма да скрия – приятно е да получаваш награди. Но не те ме направиха истински щастлива, а многобройните ви разказчета и рисунки, които започнаха да пристигат в издателството. Това означаваше, че Малката Божана се беше сдобила с много нови приятели от цялата страна. А нима има нещо по-хубаво от това? И понеже разказвахте за нови, любопитни и неизвестни на мен приключения на Малката Божана, решихме да издадем и книжката „Деца дописват „Малката Божана“, написана и илюстрирана изцяло от вас.

Беше пролет, после лято, зима… После пак пролет, и пак лято… И през всичкото това време, докато пишех книгите, аз не спрях да се уча от моята малка героиня. Ще ми се да вярвам, че и тя, и вие също сте научили нещо от мен.


Божана Апостолова


picInfo_2.jpgpicInfo_3.jpgpicInfo_1.jpgpic563092_10151987668032189_1295916497_n.jpg