Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития »


images

По време на първата по рода си „Алея на книгата“ в седмицата 17-22 септември на площад „Света Неделя" се открива културна сцена със съпътстващи четения и базар на книги.

Ексклузивен гид за медиите от мястото на събитието ще бъде Георги Вълков, известен сред онлайн-публиката си като Книжен Жор.

„Алея на книгата“ в София се организира от Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Столична община.

Медийни партньори: „Аз чета“, Книголандия, БНР, BTV радио, Jazz FM, Classic FM, NJoy, Melody

В програмата на открита сцена Жанет 45 се включва с най-новите си книжни издания:

18 септември 2013 от 17:30 до 18:30 за първи път в София Силвия Чолева чете от новия си сборник с разкази „Гошко“. 

Къде започва един разказ, една история? Дали на мястото, където сега сме, място, което няма нищо общо със случилото се? Или започва там, където сме били тогава, когато това е станало? И къде свършва? Там, където е краят й? Или отзвучава след него, ехо, което няма край? Или краят на разказа не е в края му, а в неговото несвършване?

19 септември от 18:00 

Автори четат свои текстове, включени в трети брой на „Гранта България“: „Революции“- Ани Илков, Ангел Игов, Оля Стоянова, Владислав Тодоров, Георги Господинов.

Изданието включва и текстове от Милан Кундера, Етгар Керет, Адам Джонсън, Ричард Русо, Тахар Бен Джелун...И още. И още. Първи български брой с издателското лого на Жанет 45. 

22 септември 2013 10:45 до 11:30

Предпремиерно четене на откъси от романа „Имаго“ от Радостина А. Ангелова („Виенски апартамент“, 2012). 

Дори да не сте чели „Виенски апартамент“, не пропускайте първата среща с „Имаго“. Красив и чувствен роман за изборът и полетите.

По време на „Алея на книгата“ предстои случването на първа премиера на сборника с разкази КУЦИ АНГЕЛИ от Владо Трифонов. На 19 септември 2013 г., четвъртък от 18.00 часа в книжарница Хеликон - България, бул. Цар Освободител 4. Книгата ще представи Йордан Ефтимов