Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Събка Дякова-Чехович гостува в Сопот на НЧ "Иван Вазов-1871"


images

Събка Дякова-Чехович гостува в Сопот на НЧ "Иван Вазов-1871"

Среща с психолога и автор на книгата ФИТНЕС ЗА ЖЕНСКАТА ДУША 

Събка Дякова - Чехович 

23 април 2013 от 17.30 часа


"Живеех уютно с моята си представа за себе си, за него, за личната си правота и за неговите грешки, та дори и за грешките на неговия род. Имах своите тези за връзките, брака, секса и живота изобщо и вярвах в тях и ги бранех ревностно и все повече се изолирах в абсолютната си правота. Търсех причините за личното си неудовлетворение другаде – в обстоятелства, хора и факти – но не и в себе си. Другите, другите, другите – те ми пречеха, не ме разбираха и ме съсипваха: „Ах, ако той не беше такъв...”, „Ах, ако имах повече късмет и пари...”, „Ах, ако и родителите ми бяха различни и бях иначе възпитана...”, и все тиради в този тон, които ме оневиняваха за всичко. Добре ми беше така: в моя си свят, с моята си истина, до момента, в който този свят се сгромоляса. И тогава настана адът за мен, моето „време разделно” – за проба на ценности, убеждения и вътрешната ми сила. Изживях го, преодолях го. Този ад стана моето чистилище.
Едва сега, близо две години след развода, се чувствам истински свободна – от илюзиите за себе си и претенциите към другите.
Вече зная, че един мъж не може да разреши вътрешните ми конфликти, това си е моя лична задача, но чрез него мога да ги видя и разбера.
Вече зная, че е илюзорно да очаквам от един мъж да ме направи щастлива и доволна, ако аз самата не се старая за това.
Вече зная колко опасни и разрушителни могат да бъдат претенциите към другите и идеализирането на себе си".

Из "Фитнес за женската душа"
Събка Дякова-Чехович