Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития »


images

Походът на романа "Уроборос" и неговия автор Иво Георгиев продължава:

Габрово: 16.04, 19.00  ч. в галерия Орловска 10
Бургас: 17.04, 18.30 ч. в Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев"
Варна: 18.04, 18.30 ч. в Радио Варна, Арт салон-малка зала
Русе: 19.04, 18 .00 ч. в книжарница "Хеликон"-Русе

За книгата:

Разстилате сюжет на няколко пласта, между тях слагате плънка от тъга, ирония, смях, щипка ерес, чаена лъжичка абсурд, любов на вкус, поръсвате няколко истории за прасета, няколко безумни, но брилянтни скокове между XIV и XX век. Слагате всичко това във фурната на Корсика да се опече.
С две думи - пълна щуротия. Но омагьосваща и ярка.
(Христо Карастоянов)

Има ли решение въпросът за времето? Мистерия ли е то, или границите, разделящи епохите, са само привидни, създадени, за да ни отдалечат от очевидните, понякога непоносимо лесни отговори. На тази, а и на други загадки се опитва да отговори романът на Иво Георгиев. Книгата е шеметна, но и ерудирана. Провокация, в която се преплитат средновековна ерес, любовна авантюра и екзотично пътешествие. "Уроборос" е роман, написан е майсторска лекота.
(Силвия Томова)

Иво Георгиев е автор на стихосбирките "В по-лошата половина на гората" (награда от "Южна пролет" в Хасково, 1999) и "От вътрешната страна на очакването" (2003), илюстрирана с негови рисунки на яйца и насекоми. През 2002 г. записва и издава албум с авторски песни - "грАДЪТ на сНЕЖНИЯ чоВЕК".
Стилът на разказите му в "Исус ми прати SMS" (2009) е определен от критиката като "магически иронизъм". Специално за представянето на книгата авторът
създава арт-инсталацията "Кашонхендж".

 

Историята започва на остров Корсика. Група от българи, индонезиец, представители на черния континент, французи обикаля приказно красивия остров. По време на обиколката се завързват приятелства. Компанията обикаля Бастия, един двата административни центъра на острова, стигат до Калакучия, на брега на най-голямото местно езеро, в което Добри не свени да се изкъпе, за разлика от останалите.

...

Това е един съвременен „Декамерон", но не толкова полифоничен в изказа. Отново чумата е действащо лице в сюжета, а част от героите разказват своите лични истории, за да минава времето им по-леко. Докъде ще ви отведе по-нататък машината на времето, сътворена от писателя Иво Георгиев, ще разберете сами, четейки „Уроборос" от ИК Жанет 45 – нова книга за цикличността в историята или накратко - вечността.

Из статията на Мая Джамбазова за Spisanie.to