Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Среща с Кармен Мишу по покана на ВН кафе-библиотека - Русе


images

Среща с Кармен Мишу по покана на ВН кафе-библиотека - Русе

Края на миналата есен Столична библиотека и ИК Жанет45 направиха една много изискана и приятна премиера на книгата „Тангра и неговият син” със специалното участие на проф. Георги Бакалов, проф. Георги Марков Иван Пейчев - ръководител в НА "Филип Кутев.

Една година по-късно Кафе-библиотека ВН Ви кани на среща с харизматичната авторка Кармен Мишу, за да ни разкаже за живота на третата си книга. Покойният за жалост вече Проф. Георги Бакалов , консултант в процеса на работа по романа, споделя за нея: „Трудно чета истории, чийто край и общата фабула на разказа познавам, но в случая бях заинтригуван и четях с интерес развоя на събитията и особено на личните драми.”

14 декември 2012 г. (четвъртък), 18:00 
Русе, ВН кафе-библиотека, ул. Добруджа 4

Резюме: През тъмните средни векове в студените степи на аварска Панония се ражда момче, което ще направи България велика! Той е законотворец, обединител и завоевател. Той е хан Крум! Фигурата на владетеля изпъква ярко с качествата си на воин и с чисто човешките емоции, които носи в себе си. Тя е жива, пластична и реална. На базата на неизвестни досега исторически факти, романът пресъздава многопластовото и многоцветно платно на България в края на VІІІ и началото на ІХ век; връща ни към корените за произхода на прабългарите и хвърля светлина върху събитията, които ще направят държавата ни фактор на световната сцена.