Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Национален литературен конкурс за фейлетон


images

Национален литературен конкурс за фейлетон

„Евробет” ООД, в. „Стършел” и ИК „Жанет 45”

обявяват национален литературен конкурс за фейлетон

на тема „Игри на късмета”.

Конкурсът е част от дългосрочната политика на „Евробет” за подкрепа на българското изкуство и има за цел да стимулира българските автори да премерят сили в един пренебрегван в последните години жанр. В конкурса могат да вземат участие всички български граждани, навършили 18 г., които имат интерес към литературата и силно вярват в късмета и чувството си за хумор.

За да участвате в конкурса, е необходимо да се регистрирате на www.igrinakasmeta.bg или да изпратите своя творба в редакцията на в. „Стършел” на адрес:  София 1000, пл. “Славейков” № 4 или на e-mail адрес starshel@bulmail.net. Фейлетоните трябва да са до 3 000 знака.

Творби за участие ще се приемат от 01.07.2012 г. до 31.12.2012 г., като всички фейлетони, отговарящи на регламента, ще бъдат публикувани в интернет пространството. 30 от най-добрите произведения ще бъдат публикувани на страниците на в. „Стършел”, а след края на конкурса издадени и в специален сборник.

Първите три най-добри творби ще бъдат отличени както следва:

I-ва награда: 1000 лв.

II-ра награда: 700 лв.

III-та награда: 300 лв.

Задължително условие за участие в конкурса е фейлетоните да бъдат придружени със снимка, която да илюстрира най-добре текста. Всеки участник може да участва с до три творби. Не е задължително снимките, които придружават произведенията, да са правени от авторите на текстовете, но фотографът трябва да е дал съгласието си неговата снимка да участва в конкурса.

Фейлетоните ще бъдат оценявани от жури в състав: Олга Тодорова, управител на „Евробет”; София Несторова, поет и редактор; Михаил Вешим, писател и гл. редактор на в. „Стършел”.

Повече за регламента на конкурса четете на www.igrinakasmeta.bgpiclogo_igra.jpgpiclogo_igra.jpg