Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Виктор Самуилов гостува в Русе


images

Виктор Самуилов гостува в Русе

Регионална библиотека ”Любен Каравелов” Русе ще бъде домакин на  работно ателие с писателя Виктор Самуилов на 26 март 2012 г. в Детския отдел на библиотеката. Работното ателие се организира в рамките на проекта „АБВ. Изкуството на книгата”. Целта на проекта е да насърчи интереса към книгата у децата на възраст между 7 и 14 години, като ги запознае с начина, по който тя се създава  - написва, илюстрира, превежда. Това запознанство с книгата се осъществява под формата на няколко работни ателиета през учебната 2011/2012 година, по време на които те се запознават с етапите на създаването на книгата: написване, илюстриране, превеждане, отпечатване, разпространение. Работните ателиета се ръководят от професионалисти в областта на книгата: писатели, илюстратори, преводачи, печатари, книжари, библиотекари. Иновативният аспект на проекта се състои в представянето на книгата като интегрален продук, от създаването до разпространението.
В първите работни ателиета децата се запознаха с пътя на създаването на книгата и с мястото на преводача в този процес. По време на второто работно ателие децата ще се запознят с Виктор Самуилов, ще научат каква е ролята на автора при създаването на книгата и каква е спецификата на писателския труд.   

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Това отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.