Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Премиера на "Пътеводител на дивите места"


images

Премиера на "Пътеводител на дивите места"


Жанет 45 ви кани на премиера на книгата Пътеводител на дивите места
21 февруари 2012 (вторник) от 19.00 часа в „Плюс Това” (ул. Марин Дринов 30, София)

Там Оля Стоянова и Живко не само ще раздават автографи, но ще използват повода да си поговорим за дивите места у нас. В „Пътеводител на дивите места” те събират на едно място истории и фотографии за скални църкви и пещери, разкази за светилища и за изоставени села, за каньони и за средновековни параклиси, кацнали на ръба на пропастта.

А първият тираж на книгата беше изчерпан още преди премиерата.

Оля Стоянова и Живко Джаков пишат „Пътеводител на дивите места“ в продължение на 15 години и в тази книга събират на едно място истории и фотографии за места, които дълго се помнят. „Ние от години колекционираме диви места. Веднъж сме ги откривали чрез подушване (тази река няма начин да не крие нещо по-нагоре по течението), друг път сме разчитали на картата или късмета, трети път – на приятели. Вече петнайсет години ги търсим умишлено, понякога с месеци правим планове как ще потеглим нанякъде, а все не стигаме дотам, друг път за стотен път се връщаме на любимите места и стискаме палци да не са се променили“, пише Оля Стоянова.

Оля Стоянова е родена през 1977 г. в София. Журналист, автор на шест книги - „Фотографии“ (2000 г.), „Проза“ (2002 г.), „Пътна карта“ (2003 г.), „Лични географии“ (2005 г.) и сборник с разкази „Какво сънуват вълците“ (2011 г.) и „Пътеводител на дивите места”. Завършила е Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, работила е десет години като журналист във в. „Дневник”. Текстовете й са превеждани на английски, испански, руски, италиански, чешки, словашки и полски. Има куп награди за поезия, проза и журналистика.

Живко Джаков е роден през 1972 г. в София. Фотограф, графичен дизайнер и планински спасител. Имат три деца.