Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Галерия Орловска 10 И Жанет 45 представят


images

Галерия Орловска 10 И Жанет 45 представят

ХИМИКАЛ, ШОКОЛАД И ДВЕ РУПИИ
представяне на книгата, среща с авторите Елена Щерева и Николай Янков, прожекция на снимки от едно пътуване в Индия


31 януари 2012, 18:00 часа
галерия Орловска 10, ул.Орловска 10, Габрово

Заповядайте на едно вълнуващо пътуване до Индия с книгата „Химикал, шоколад и две рупии”. На 31 януари авторите Елена Щерева и Николай Янков ще гостуват в галерия Орловска 10 в Габрово. Книгата им не е обикновен наръчник за туристи, тръгнали на екзотично пътуване. Това е дълъг и завладяващ разказ за Индия такава, каквато са я видели по време на студентската си специализация в тази необятна страна – историите са реални, клишетата липсват, откровенията са дълбоки и искрени.

Книгата вече може да бъде намерена в галерия Орловска 10 (която се намира на ул.Орловска 10 в Габрово). На срещата с авторите очаквайте презентация със снимки от пътуването и разговор за индийската култура. А за сетивата – вкусове и аромати.

Елена Щерева е родена през 1984 г. в Сливен. Завършила е ГПЗЕ "Захарий Стоянов" с английски и немски и специалност индология към Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Климент Охридски", както и магистратура преводач-редактор с английски и хинди. През 2007 г. заминава на едногодишна специализация в Централния институт по хинди в гр. Агра, Индия. Има преводи и публикации в "Литературен вестник" и сп. "Литературата". Понастоящем е хоноруван преподавател по хинди в СУ "Св. Климент Охридски".

Николай Янков е роден през 1984 г. в София. Завършил е 31-во СУЧЕМ "Иван Вазов" с профил испански и специалност индология към Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Климент Охридски". През 2007 заминава на едногодишна специализация към Централния институт по хинди в гр. Агра, Индия. Има няколко превода и публикации в сп. "Светилник", университетското списание "Вишва Хинди Бхарати", в книгите "В танца на времето" и "Гласът на орела". Член е на клуб "Приятели на Индия" и на Българското общество по индианистика "Орловият кръг".

От авторите:
“Индия – онова кътче на планетата, което те кара да носиш цветни дрехи, да съчетаваш несъчетаемото, да се смееш и плачеш, да бъдеш спонтанен, неузнаваем и непредсказуем дори за самия себе си. Онзи вечно течащ поток, в който осъзнаваш, че ти също олицетворяваш многообразието в единството и че не си единствен в многообразието.
Магия в различни цветове, която напомня за вечното, непресъхващо детство, където всички сме поклонници на Бога на дребните неща – онези дребни неща, криещи големи истини. Страната на подправките, отправила взор към нас със своята неподправена красота.
Нека се отправим на пътешествие до Индия с “Химикал, шоколад и две рупии” в ръка... Не се притеснявайте за обратния билет. Това е последното нещо, за което човек би си помислил, докато е в плен на Индия – единствената страна в света, срещу която няма лечебно биле отмайниче. Веднъж омаяни, магията остава за цял живот.”

Вижте още:
http://elenikindia.blogspot.com/picbig-Himikal-shokolad-i-dve-rupii-(cover).jpgpicbig-Himikal-shokolad-i-dve-rupii-(cover).jpg