Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Кристина Нгуен гостува в България


images

Кристина Нгуен гостува в България


Кристина Нгуен
гостува в България от 14-то до 18-ти март 2011, за да представи дебютния си роман "Облогът", чието българско издание е световна премиера на книгата.

Премиери:

Галерия Снежана, ул. Денкоглу 30, София
16 март 2011 (сряда), 19:00

Театър Хенд, бул. Руски 18, Пловдив
17 март 2011 (четвъртък), 19:00

Кристина Нгуен е родена в Харков, Украйна. Майка й е украинка, баща й е от Виетнам – идва в Съветския съюз по обменна програма, влюбва се и остава да живее там. Кристина завършва гимназия в Ню Джърси, САЩ и магистратура по лингвистика в Държавния университет в Киев. Живее в Киев. Работи в сферата на медиите – от водеща на телевизионно предаване в музикален канал до изпълнителен директор на националната верига радиостанции NRJ.


Смята себе си за професионален мечтател. Пътува често – обича да обикаля непознати градове без карта, защото пътищата неизменно я отвеждат до сърцето на града. Преди четири години започва да танцува танго, защото страда от безсъние. Според нея, тангото е една от най-съвършените игри, създадени от човека, както и най-добрият начин да опознаеш някого. Кристина е също така запален сноубордист – както и танцът, сноубордът й носи чувство за свобода.

В момента Кристина учи бизнес магистратура в IMADEC, Виена. „Облогът“ е първият й роман, а българското издание е световна премиера на книгата.
picKorica_Oblog2.jpgpic_MG_3591_1.JPG