Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Откриване на изложбата „Образи от друг свят” в София


images

Откриване на изложбата „Образи от друг свят” в София

София е следващата спирка от маршрута на фотоизложбата „Образи от друг свят” на Бабак Салари, който за втори път гостува в България по покана на ИК "Жанет 45".
Изложбата „Образи от друг свят”, включваща фотоси от Афганистан, Ирак и Палестина, бе сред акцентите в програмата на документалния фестивал в Солун, който се проведе през март. Там за първи път беше представен издаденият от "Жанет 45" албум “Remembering the People of Afghanistan”.

Българското издание на албума “Афганистан: хора и съдби” ще бъде представено при откриването на експозицията.

Бабак Салари започва да се занимава с фотография като тийнейджър в родния си Иран, където публикува в няколко издания преди да влезе в затвора заради политическата си дейност. След като прекарва шест месеца като затворник на режима на Аятолах Хомейни, той напуска Иран, за да избегне повторно влизане в затвора. По това време е на 21 години. Прекарва една година като бежанец в Пакистан, след което пристига в Канада, където подновява обучението си и заниманията си с фотография.
Най-сериозните фотографски интереси на Бабак са като хроникьор на малцинствата, обитаващи периферията на обществото. Различните му документални проекти през годините включват поглед върху ирански творци, живеещи като бежанци в Северна Америка и Европа, матриархални туземни общности в Мексико, и хомосексуални и травестити в Куба. В последните години пътуванията му го отвеждат до Афганистан, Пакистан, Ирак и Палестина, където документира живота на бежанци и пострадали от войната хора, най-вече жени и деца.

София:
4 юни 2009 (четвъртък), 19:00
Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” (централно фоайе)picAfgBg12.jpgpicBabak_Page47.jpg