Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » ИК Жанет 45 на София диша 2016 заедно с Ромина Беневенти и Т. Яна Якова


images

ИК Жанет 45 на София диша 2016 заедно с Ромина Беневенти и Т. Яна Якова

Специалното участие на Жанет 45 на София диша / Sofia Breathes тази година е в две недели на 07.08.2016г./неделя/ - ул. „Иван Денкоглу“ и на 28.08.2016г./неделя/ - бул. „Александър Стамболийски“

На 7 август от 17.00 до 19.00 ч. при нас ще бъдат Ромина Беневенти/Италия (нарисува „Лулу“, „Малки същества“ и „Питанки“ и Т. Яна Якова/България (нарисува „Лапи“).

Ромина Беневенти и Яна Якова все още не се познават помежду си, но това ще се промени на 7 август на ул. „Иван Денкоглу“, когато и Вие ще можете да се срещнете с тях лично. И най-хубавото е, че ще можем да порисуваме заедно с Ромина и Яна. Ние ще носим листа и боички. На открито ще си „спретнем“ ателие по рисуване с Ромина Беневенти и Яна Якова, които обещаха да ни покажат и свои оригинални рисунки, по които са правени техните книжки „Питанки“ на Ромина (заедно с Петя Кокудева, автор на текстовете) и „Лапи“ на Яна.
Всеки ще може да получи автограф и добри пожелания от двете художнички.

Ето какво ние научихме за Ромина и Яна, ако още не ги познавате: те обичат да рисуват, обичат да четат книги и обичат котки.

Ромина израства и живее в един малък, но красив град Прато, на една малка, но красива област Тоскана в малката и красива страна – Италия. Ромина живее в къща с девет котки, които са нейните помощници.

Двете страсти на Ромина са езиците и рисуването, на пръв поглед различни и далечни, в един момент се събират при срещата с Петя Кокудева. Перото на Петя и цветовете на Ромина Беневенти стават неразделни, и дават живот през 2012г. на „Лулу“, малка книжка със стихчета за деца, издадена от пловдивското издателство „Жанет 45“. Следват „Малки същества“ през 2014г., и „Питанки“ – през 2016г., изпълнена с въпросите на малкото момченце Питанка, в което са се превъплътили Петя и Ромина.
Ако искате да потънете в рисунките на Ромина, може да ги намерите и тук:
http://blog-aris-blog.blogspot.com/
https://www.facebook.com/beneventiromina

Т. Яна Якова е родена и живее в София.
Обича да се гласи; съвършения ден за нея е летния, прекаран с приятели.
Радва се на всякакви животни - кучета, крави, котки, овци, кози, катерици и таралежи. Страхува се от паяци.
Не е притежавана от домашен любимец.
Все още...

„Лапи е първата ми книга и се дължи на личното ми удоволствие да рисувам и пиша историите, които ми хрумват. Радвам се, че я публикувахме. Най-после имам оправдание да продължа да чета спокойно детски книги и да ходя на кино, гледайки детски филми, без да изглеждам странно.“ казва Яна Якова

„Лапи“ е сред двете български книги избрани в каталогa White Ravens 2015 на International Youth Library. http://www.ijb.de/spezialbibliothek/white-ravens-2015.html
Повече тук www.lapi-kniga.com

За участниците на 28.07. ще обявим скоро...