Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2016 през февруари


images

МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2016 през февруари

МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ през 2016 започна със среща с проф. Миглена Николчина в ЕГ Пловдив.

Идеята на Издателство Жанет 45 и Народна библиотека „Иван Вазов“ - Пловдив е да поканят образователни институции (детски градини, училища, университети от Пловдив) да се включат в срещите със съвременни български писатели, художници, преводачи и хора от сферата на културата и изкуствата. Едновременно с това даваме възможност на ученици и учители сами да изберат човека, който желаят да гостува при тях. Организаторите ще се ангажират да „случат“ всяка пожелана среща, ако е възможно.

Първото събитие през февруари се организира по покана на НУ „Христо Ботев“. На 17 февруари в училището ще гостува Божана Апостолова, която ще разкаже за книжната поредица „Малката Божана“.

Предстои една специална седмица от 22 до 29 февруари, когато в рамките на Младият Пловдив чете всеки ден деца ще могат да се запознаят с писателите, които вече познават от техните книжки. През тази седмица очакваме Петя Кокудева („Питанки“), Виктор Самуилов („Не е честно“), Рая Господинова и Георги Господинов („Сватби на животни и неща“), Румен Иванчев („Играчката на ветровете“), Зорница Христова („Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, изд. Точица). Домакин на срещите е Народна библиотека „Иван Вазов“.

Персонална покана да гостуват в училище вече получиха Александър Секулов, Благовеста Пугьова, Величка Настрадинова, Йордан Велчев, Тома Марков. Младият Пловдив чете 2016 започва сега и ще продължи до 1 юни, седмица преди началото на Литературен фестивал Пловдив чете 2016, който ще се проведе от 6 до 12 юни 2016.

Поканата е отворена.

За актуална информация за Младият Пловдив чете следете тук , страницата за предстоящи събития (http://books.janet45.com/events) и групата във facebook Пловдив чете.