Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Боряна Нейкова и книгите, които чете @artnewscafe


images

Боряна Нейкова и книгите, които чете @artnewscafe

Започнете седмицата подобаващо в компанията на младата Боряна Нейкова и книгите, които тя чете. В неформален, симпатичен разговор ще научим повече за първата й книга "Където за кратко е имало куче" с редактор Георги Господинов, както и за други нейни литературни занимания. 

23/11, понеделник
среща в artnewscafe, Пловдив, ул. Отец Паисий 38
18 ч.
формат: приятно свободен

Боряна Нейкова е в Пловдив по покана на Жанет 45 и Езикова гимназия "Пловдив", където тя ще гостува. 

Какво знаем досега за Боряна: набор '92 от София, свири на арфа и пиано, завършва Испанската гимназия „Мигел де Сервантес“, а в момента е студентка по журналистика в Софийския университет.

Има първи награди в национални конкурси за есе на БНР, на сп. „Капитал Light“ и др. През 2014 печели Голямата награда на Националния младежи конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, Стара Загора: "Златното яйце" и издаване на първата й книга.

Разговор с непознат

Я какви интересни пръсти имал
криви все едно
е на различен човек

От книгата "Където за кратко е имало куче"

"Докато четях стиховете на Боряна Нейкова, си мислех колко неочаквано се появява новият поет, непредвиден и непредвидим. Тук има смелост на меланхолията, остро око за града и за света, силни и неочаквани образи, прощаване с детството и първи усети за загуба. Има стряскащо знание за цялата напуснатост на света. Не пропускайте това начало."                                

Георги ГосподиновpicCover_Kadeto_za_kratko_e_imalo_kuche.jpgpicKudeto_za_kratko_e_imalo_kuche_(1).jpgpicKudeto_za_kratko_e_imalo_kuche_Eg_Plovdiv.jpgpicPhoto_Boryana_Neykova.jpg