Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Литературни дни в Благоевград с гост Петър Чухов


images

Литературни дни в Благоевград с гост Петър Чухов

Литературни дни в Благоевград и Жанет 45 представят 

новата книга с поезия на Петър Чухов - "Сбогуване с нарцисизма" - първа премиера на книгата в Благоевград. 

Разговора води Валентин Дишев 

27 октомври (вторник), 18:00 часа
Голяма концертна зала на Радио Благоевград 

Срещата в "Литературни дни в Радио Благоевград" на книгата с читателите е нейната първа публична поява - само 5 дни след като слезе от печатарските преси. Разбира се книгата ще бъде съпровождана от нейния автор - една от най-харизматичните личности в съвременната българска литература - Петър Чухов.
Марин Бодаков за "Сбогуване с нарцисизма":
"Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува".

Петър Чухов е роден на 23.06.1961 г. в София. Завършил Държавния библиотекарски институт и специалност „Социология“ в СУ „Св. Кл. Охридски“. Книги с поезия и миниатюри: „Градината на слабата реалност“ (1995), „Руни“ (1998), „Мулето на Педро“ (1999), „Провинции“ (2000), „Малки дни“ (2002), „Безопасни игли“, „Три“. Включен в няколко антологии (две от тях на хайку). Автор на романа „Снежни човеци“ (2003) и на книгата „По-скоро никога“ (2004). През юни 2010 г., „Сиела“ издаде отново и „Безопасни игли“ (първоначално появила се, през 2008 г., в единичен екзепляр, с оригинални илюстрации…). През 2011 г. „АРС“ издаде книгата на Чухов „Когато се завръщат еднорозите“, през 2015; декември 2014 г. "Жанет 45" издаде книгата с разкази на Петър Чухов "Камуфлаж" (включваща и миниромана "Снежни човеци"), а през октомври 2015 г. - "Сбогуване с нарцисизма". 
Награди – „Иван Николов“ на конкурса „Южна пролет“ (1996) за дебют и през 2002 г. за „Малки дни“; на конкурса „Агата“ (2000) за криминален разказ; книга на годината на сп. „Егоист“ (2000) за „Мулето на Педро“; специална награда от конкурса на Корпорация „Развитие“ (2003) за „Снежни човеци“; конкурс за кратка проза на E-runsmagazine & LiterNet (2004); Голямата награда за SMS поезия (2004), Славейкова награда (2005). 
Петър Чухов е превеждан на английски, немски, чешки, унгарски, френски, японски, руски, словенски, хърватски, македонски и сръбски езици.
Свирил в рок групите „Субдибула“, „Тутакси“ и „Стенли“, автор на музика и текстове. Съосновател на групата за етно-рок поезия „Гологан“, както и на групите LaText и Par Avion.
Член е на Сдружение на български писатели, Български хайку клуб, Хайку клуб „София“ и Световната Хайку Асоциация. Пише хайку на английски, публикувал в различни англоезични печатни и online издания за хайку – Frogpond, Haiku Presence, Ginyu, World Haiku 2006, Full Moon, Simply Haiku, Roadrunner, Mainichi Daily News.
Автор и водещ на проекта „Трубадурски двубои“, съавтор (с Марица Колчева) на комиксовата поредица „Гъвко и Мръвко“ на в. „Труд“.


„Париж” е едно от стихотворенията в "Сбогуване с нарцисизма" – то е в основата на песента на LaText, включена в първия миниалбум на групата - „Само”. Предлагаме ви възможност да я чуете:https://www.youtube.com/watch?v=zbN5JJlwxJA