Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Наградите “Христо Г. Данов”


images

Наградите “Христо Г. Данов”

Ден след като за първи път стана майка, Рин Ямамура получи наградата “Изкуството на книгата” за оформление на авторския си дебют “Азбука на любовта”. Изящната книга има две версии: библиофилско издание и вариант в твърди корици. Подобна практика все още е рядкост за българското книгоиздаване.

Наградата за детска книга получи  “Весела чета с боси крачета” по текст на Зоя Василева и с чудесното оформление на Яна Левиева.

Издателска къща “Жанет 45” за поредна година бе номинирана за последователната си политика в областта на българската литература.

Книги на “Жанет 45” участваха във всички по-важни категории.

Документалната книга “Горещо червено” на журналистката Ивайла Александрова бе номинирана в категория “Художествена литература”. Оформлението на Цвятко Остоич също бе удостоено с внимание в номинациите.

Сборникът текстове на Митко НовковПодир сенките на литературата” получи номинация в секция “Хуманитаристика”.

Тазгодишното раздаване на наградите “Христо Г. Данов” за принос към българската култура съвпадна със 180-та годишнина от рождението на патрона си.

Лауреатите станаха известни на 13 юни по време на празниците “Пловдив чете” (11-14 юни).

Националната награда “Христо Г. Данов” се раздава от 1999 г.  от Министерство на културата, Национален център за книгата и община Пловдив във връзка с провеждането на “Европейски месец на културата”.picVasileva-Bosi_kracheta.jpgpicgoreshto-cherveno.jpgpicAzbuka.jpgpicmitko_novkov.jpgpic1.jpg