Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Програма ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2015 (pdf)
Неустоимо предложение!

ИК Жанет45

Справочник на изданията » Предстоящо » МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2016


images

МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2016

от

Така започна... 

"Като свой личен ангажимент през годините след старта на "Пловдив чете", ИК Жанет 45 разшири обхвата на “Пловдив чете” с инициативата "МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ". Издателството откликва на (и самото то провокира) всевъзможни идеи, свързани с четенето, от страна на пловдивските училища и университети. В атрактивна и нестандартна обстановка се организират смислени и неформални срещи разговори с поети и писатели, поканени от самите младежи....Най-общо може да се каже, че желанието ни е да внушим на днешните млади хора следното: ДА СЕ ЧЕТЕ Е МОДЕРНО!"

През 2015 ИК Жанет 45 и Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив / "Ivan Vazov" National Library разшири идеята, като се обърна към най-малките почитатели на книгите от пловдивски детски градини и посетители на Детски отдел на Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив / "Ivan Vazov" National Library. В последната седмица на месец февруари по активно и през месеците март, април и май се случиха запомнящи се срещи. Ще припомним.

Поканата е отворена. Работим по изготвянето на литературна програма с участието на детски градини, училища и университети, желаещи да се включат. Основни организатори са Издателство Жанет 45 (www.janet45.com) и НБ "Иван Вазов" (http://www.libplovdiv.com/). 

 

МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ през 2016 започна със среща с проф. Миглена Николчина в ЕГ Пловдив.

Идеята на Издателство Жанет 45 и Народна библиотека „Иван Вазов“ - Пловдив е да поканят образователни институции (детски градини, училища, университети от Пловдив) да се включат в срещите със съвременни български писатели, художници, преводачи и хора от сферата на културата и изкуствата. Едновременно с това даваме възможност на ученици и учители сами да изберат човека, който желаят да гостува при тях. Организаторите ще се ангажират да „случат“ всяка пожелана среща, ако е възможно.

Първото събитие през февруари се организира по покана на НУ „Христо Ботев“. На 17 февруари в училището ще гостува Божана Апостолова, която ще разкаже за книжната поредица „Малката Божана“.

Предстои една специална седмица от 22 до 29 февруари, когато в рамките на Младият Пловдив чете всеки ден деца ще могат да се запознаят с писателите, които вече познават от техните книжки. През тази седмица очакваме Петя Кокудева („Питанки“), Виктор Самуилов („Не е честно“), Рая Господинова и Георги Господинов („Сватби на животни и неща“), Румен Иванчев („Играчката на ветровете“), Зорница Христова („Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, изд. Точица). Домакин на срещите е Народна библиотека „Иван Вазов“.

Персонална покана да гостуват в училище вече получиха Александър Секулов, Благовеста Пугьова, Величка Настрадинова, Йордан Велчев, Тома Марков. Младият Пловдив чете 2016 започва сега и ще продължи до 1 юни, седмица преди началото на Литературен фестивал Пловдив чете 2016, който ще се проведе от 6 до 12 юни 2016.

За новини и репортажи от събитията следете facebook групата Пловдив чете и http://books.janet45.com/events. 


За връзка с нас:

Жанет 45
Гергана Георгиева
janet45.plovdiv@gmail.com
0882.410041

Детски отдел на Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив / "Ivan Vazov" National Library
Васка Тонова
tonova_v@mail.bg
032.622043


Отзиви на читатели (0)


Напишете отзив за книгата

Име *
Уеб-сайт
E-mail * (НЯМА да бъде публикуван)

Заглавие *

Отзив *
vconf Моля попълнете този код в полето: *