Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Справочник на изданията » » Отива една жена при лекаря


images

Отива една жена при лекаря

от Рей Клуун / превод от нидерландски: Мария Енчева

"Отива една жена при лекаря" печели популярността си и продължава да има успех изключително благодарение на разпространението на мълвата. След публикуването й продажбите непрестанно се увеличават – вместо да намаляват, както е обичайно. По подобен начин в Холандия се приемат книгите на Коелю, но това е първата холандска книга, която има подобен успех. Публикуван за пръв път от издателство Podium в Холандия, романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Героите на романа Стейн и Кармен са модерна двойка – те са млади, здрави, богати и със собствен бизнес, горди родители на едногодишната Луна. Не им липсват пари и приятели, живеят като богове в Амстердам. До момента в който на Кармен й откриват рак. От истински купон животът им се превръща в непрестанно висене по доктори и болници. Докато красивата и изпълнена с оптимизъм Кармен се подлага на химиотерапия и облъчване, хедонистът Стейн се потапя в удоволствията на нощния живот и жените на Амстердам.
„Отива една жена при лекаря” е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност. С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му. С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти. В същото време „Отива една жена при лекаря” е сам по себе си една ода за любовта. Този роман ще накара всеки да пролее реки от сълзи, но в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.

Книгата има сайт, който си струва да видите:

http://otivaednazhena.com 

Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.
Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като и в момента продължава да е номер едно. „Отива една жена при лекаря” се задържа дълго време начело на списъка с бестселъри на списание „Шпигел” в Германия. Романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Следващите книги на Рей Клуун са повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Вдовецът”, който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя.
Уебсайтът на автора е www.kluun.nl

За книгата:

– Поли Каменова,  
сп. HEЯR

– 
knigomrezha в blog.bg:


„Това не е егоистичната история на един обезверен човек, който иска опрощение за миналите си прегрешения. Това е един забележителен разказ, не на последно място заради абсолютната откровеност на човек, на който можеше да бъде простено, че иска да се представи в по-добра светлина. . . Прочетете романа – и ако пропуснете да се запасите предварително с кутия носни кърпички рискът си остава за ваща сметка.”
– Sunday Express

„Емоционален разказ за това как един мъж се справя с раковото заболяване на жена си чрез връзки с други жени. Една необикновена, но красива любовна история.”
– Hea

„Една ода за любовта”
– NRC Handelsblad

„Романът кара читателя да се замисли за границите на приличието и за тънката линия между кич и изкуство. . . Освен това чрез своя „ремплинг” (един вид писмена проба) Клуун намира хитър начин да разкаже историята си. . . Напрежението и трагедията постепенно набират убийствена скорост, която не прикрива житейските баналности.”
Фондация за превод и издаване на холандска литература

„Тази книга ме накара да се почувствам ядосан, уплашен, загрижен, но също така ме провокира; накара ме да се смея и да плача, без да ме е срам да го призная. „Отива една жена при лекаря” доказва, че понякога да прочетеш за немислимите неща е много по-успокоително отколкото си мислиш, че е възможно.”
– Oтзив от собственик на книжарница

 • Заглавие: Отива една жена при лекаря
 • Автор: Рей Клуун
 • Превод от нидерландски: Мария Енчева
 • Оформление: Райчо Станев
 • Редактор: Христо Карастоянов
 • Жанр: Проза
 • Поредица: Отвъд
 • Корична цена: 15.99 лв.
 • Изчерпано количество
 • Меки корици
 • Брой страници: 352
 • Дата на издаване: 05.2009
 • ISBN: 978-954-491-540-7
 • Изчерпано количество
Отзиви на читатели (12)

покажи всички само заглавията покажи всички

Отива една жена при лекаря

от Дияна, написан на 2017-07-14 18:47:31 775
Започнах да чета книгата изпълнена със съмнения и недоверие,заради темата.Ракът,не е нищо красиво или интригуващо.Всъщност авторът успява да говори много увлекателно за неща болезнени и дори трагични.За осъзнаването,за битката и приемането на неизбежното.С всяка страница чувствата ми към главния герой се меняха:гняв,презрение,на места почти омраза,за да затворя книгата изпълнена с разбирани,съчувствие и дори признателност.До последно се надявах литературната съпруга да не сподели съдбата на житейската.Много човешка история.Прочетете я.

Една от книгите, които бих искала дъщерите ми да прочетат

от Невена Раковска, написан на 2015-02-02 13:57:18 674
Когато за пръв път видях „Отива една жена при лекаря“, реших, че е хумористична, заради заглавието й, което е като начало на анекдот. Отива една жена при лекаря и разбира, че има рак и ще умре.
Прочетох тази книга на 36 – на възрастта, на която главната героиня се разболява от рак. Прочетох я за 36 часа, след много тъжни филми и книги за хора, умиращи от рак и след много истински истории на мои близки и познати, борещи се и починали от рак.
Ракът е като невидима плесен, която разпръсква своите спори бързо и безвъзвратно във всичко, до което се докосне. Жената, на която е поставен печатът на смъртта, се бори със смъртта до последния си час, дори след като решава да умре. И докато жената се бори със смъртта, мъжът се бори с живота - за да запази свободата си, здравия си разум, любовта си, а също и връзката с жена си в последните й дни живот.
Благодарна съм за тази книга, тъй като тя честно поставя всички карти на масата, без да е брутална; че разказва една реална история с трагичен край, без да е безнадеждна;
че ни разплаква, без да ни измъчва; че ни разкрива истинските чувства и изпитания, през които хората преминават, без да ни кара да търсим вина; че ни научава да прощаваме и да приемаме чувствата си без да е нравоучителна; че утвърждава живота с остроумие, любов и доброта.
Прочетете я, подарете я и … отидете на лекар. Стискам ви палци!

Една много ИСТИНСКА история

от Irkata, написан на 2013-12-13 16:40:04 598
Ракът е нещо, за което не говорим. Болест, с която обществото живее, почти всеки човек се сблъсква, но не я изричаме и обсъждаме на глас. Историята е много покъртителна и се чете на един дъх. Пошла не е, в никакъв случай. Опитът на героя по този доста арогантен начин да се измъкне от действителността е странен и на моменти доста циничен, но всеки сам избира начина да се бори.
На мен книгата МНОГО ми хареса.

Увери се сам

от Гери, написан на 2013-04-11 19:39:33 535
Още преди да я прочета знаех, че за тази книга има много спорове и мнения. Тя засяга една много потресаваща тема за рака на гърдата и борбата с тази болест, но включва и друг елемент - преживяването на семейството на болния. Безспорно, както много други и аз не харесвам развитието на главния герой. Неговото държание спрямо болната му съпруга поражда възмущение.
Но как бихме се държали ние ако бяхме на негово място. Дали щяхме и ние да потърсим утеха при друг? Дали щяхме да се потопим в удоволствия и забавления, за да забравим нещастието? Основният мотив в книгата е борбата - опитът да се справиш с нещо непосилно. Негодуванието към несправедливостта. Надеждата, че има шанс всичко да се нареди. Очакването на неизвестното. Мъката, че си безсилен. Бягството от реалността. Примирението с неизбежното...
Тази книга ми показа през какво преминават болните от рак. Докато я четях плаках, ядосвах се, таях надежда. Благодарение на нея погледнах на живота с други очи. Ако някой ме попита, дали книгата си заслужава, отговарям: "Увери се сам."
Защото всеки трябва да я почувства със собственото си сърце.

Една от най-човешките истории, които съм чела!

от Живка Русанова, написан на 2013-04-08 17:14:20 534
Трябваше да напиша нещо :) http://ivel.in/jurussanova/Отива-една-жена-при-лекаря-Рей-Клуун-242/

от Тодорка Димитрова, написан на 2013-01-15 07:37:50 513
Една покъртителна история, която може да се случи на всеки. Не просто историята на едно тежко заболяване, а по-скоро развитие на човешките отношения в една екстремна ситуация, на фона на която изкристализират непреходните морални ценности -- любов, състрадание, отговорност и приятелство. Волята за живот, радостта от живота и съпричастността стоят над болката и смъртта.


Невероятна

от Кубадински, написан на 2011-09-30 15:09:41 317
След тази книга осъзнах какво всъщност означава да препиеш с пангалактически гаргаробластер, а именно да те ударят по главата с резенче лимон прикрепено към златна тухла. Не знам как по друг начин да опиша усещането от тази книга.

Категорично не препоръчвам

от Katerina, написан на 2011-09-14 14:46:31 316
Положителните отзиви, които бях прочела за този роман, се оказаха крайно подвеждащи.
За мен изчитането на книгата бе съпроводено с почти постоянно чувство на негодувание и гняв спрямо арогантността на автора/героя - самозабравил се, разглезен амстердамски богаташ.
Намирам книгата за изключително пошла, изпълнена с безобразни клишета и нескончаеми футболни референции, така както и за обидна спрямо страдащите от рак и техните близки.

интересно

от weasell, написан на 2010-10-14 16:21:17 217
Това е една книга, която упорито търся от много време, но абсолютно безезултатно! Радвам се, че попаднах на нея. Вече ще бъде моя :)

Потресаващо добра книга

от Irkata, написан на 2010-08-20 15:38:12 200
Отдавна не ми се беше случвало четиво така да ме грабне. Историята е често срещана, но за нея не се говори, все пак ракът е болест и си остава табу. А начинът по който е описан живота на хората болни от рак и тези, които ги заобикалят е невероятен. Кара те да се замислиш за много неща, да погледнеш отстрани дори собствения си живот... ВЕЛИКОЛЕПНА книга!

!!!

от Kristina, написан на 2010-01-29 00:09:34 170
Страхотна книга, която си заслужава да прочетете. Разтърсва и кара да се замислиш за всичко онова, от което бягаш и за всичко онова което отхвърляш, че може да се случи на теб.

:)

от green, написан на 2009-08-05 21:51:50 129
prekrasna e !

Напишете отзив за книгата

Име *
Уеб-сайт
E-mail * (НЯМА да бъде публикуван)

Заглавие *

Отзив *
vconf Моля попълнете този код в полето: *

Хората, които купуват тази книга, купуват също:

images

от


Ощеadd to cart Отзиви (0) | Изчерпано количество


images

Без нея

от Рей Клуун / превод от нидерландски: Мария Енчева

Проза

Още с публикуването на романа „Отива една жена при лекаря”, в който героят се сблъсква със загубата на партньорката си, очаквахме с нетърпение  продължението му – „Без нея”.

Отзив на наш читател можете да прочетете тук:  http://alexanderalexiev.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html

Ощеadd to cart Отзиви (0) | Корична цена 14.99 лв. | Цена online 14.24 лв. | Купи add to cart