Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Справочник на изданията » Автори » Румен М. Еверт


РУМЕН ЕВЕРТ е германец, живял е дълги години в чужбина, двайсет от тях е прекарал в Англия. През последното десетилетие живее с българската си съпруга в Пловдив и Берлин.
През 80-те и 90-те години на миналия век е публикувал няколко книги на немски и английски, сред тях биография на Боб Марли и детската книга „Бодилът“. След това заедно с режисьора Гернот Краа написва едноименен сценарий, който е филмиран успешно през 1991 г.
Имигрантката“ е първа книга от трилогията „Отвъд Ландщрасе“, която разглежда тематично дихотомията на две европейски култури: латинско-западната и гръцко-източната. Втората част е пикаресков роман, в който трагедията в България се третира от комедиен аспект. Третата книга описва последните земни дни и смъртта на старец в българска провинция, докато в Манхатън рухва Световният търговски център.
През март 2009 г. „Имигрантката“  излезe от печат в берлинското издателство „Диттрих“, и до 2013 г. там ще бъдат публикувани пет други романа. Миналата 2008 година в издателство „Трафо“, Берлин,  излезе книгата на Румен Еверт „Nur Stückwerk, lauter Scherben“, основана на мемоарите на актрисата Ада Мар. В момента работи над романа „Чуждата страна“.