Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Справочник на изданията » Автори » Любомир Милчев


Любомир Милчев е завършил е специалностите Българска филология и Културология в СУ ”Свети Климент Охридски” през 1988 г. От 1989 г. е специализант на катедрата по културология, а в следващите пет години – неин редовен аспирант. По време на доктората си специализира в университетите на град Хайделберг и град Бохум, Германия. Превежда “Кант и проблемът на метафизиката” на Мартин Хайдегер, която излиза от печат през 1996 г. като  издание на “Анубис” и “Отворено общество”. Използва  многобройните стипендии за научен проект по-скоро за да пътува и събира непосредствен опит. Поради изключителната скука в българските университети се отказва от академична кариера, но счита доброто си образование изключително ползотворно за медийни и комерчески цели.
В последните две години на доктората си е главен редактор на културно-информационния справочник за София “Градът” и изцяло променя графичния му и фотографски облик. Издава първата си книга с есета – “Проглеждането на гледката”  в издателство на фондация Сорос. Книгата е представена в двучасово предаване на БНР.
От 1997 г. е автор и водещ в предаването на Кодак по БНТ “Семеен албум”. Представя български фотографи, или класически, христоматийни  фотоизображения. Присъства на всички фотоваканции на Кодак, където изнася малки лекции за съвременната рекламна фотография.  Води рубрика “Антиквариат” за “Наш дом”, в което списание също така представя стари софийски къщи. Чете лекции по антиквариат в Нов български университет и консултира частни лица при покупка на антикварни вещи и произведения на изкуството. Пътува до Германия по покана на университетски преподавател, впечатлен от разностранните му интереси.
През 2000 г. издава втората си книга “Далматинецътъ Марципанъ”, подкрепена от фондация
Pro Helvetia , Сорос, фирмите  Rollman, Tisso, бутик “Бучи”, Kodak и частни дарители, декорирана с художествена фотография на Борис Мисирков, по идеи на Любомир Милчев. Промоцията на книгата във вид на партита с особена програма  става имиджова част от рекламните кампании на съответните фирми, които разполагат с част от тиража за подаръци на свои клиенти.  След представянето на книгата с едночасов филм в “Суматоха” на БНТ, започва сътрудничеството му като свободен сценарист и водещ в същото предаване. Консултира Ирина Флорин и Графа за стайлинга на клиповете им, а също и стайлинг-редакторката на “Егоист” Мариета Ценова за откриването на редки вещи, необходими за инсценировките,  които тя прави в списанието. Междувременно води рубрика “Тази стара дама литературата”, платена от Министерство на културата,  във в. “Литературен форум”. Води една година рубрика за добри обноски в списание “Бакхус” и дори една от снимките, направени по негова идея за рубриката, се използва като реклама  в “Капитал”, “Дневник”, “Подиум”. Започва да пише по настояване на собственицата на магазини Selma-Iv  имиджови статии за списание EVA, където води също антикварна рубрика, а понякога представя ресторанти, барове, нови хотели, стари софийски къщи, млади дизайнери, декоратори.
През 2001 г. издава третата си книга “Вещи и обнищвания в литературата. Литературният антиквариат”, подкрепена от Сорос и Национален фонд  “Култура”, отново представена обстойно в предаването “Суматоха” на БНТ. Организира матинета-пърформанси със симфоничен оркестър “Орфей” по собствени идеи и ги модерира.
През 2003 г. води цялостната медийна презентация на  
fashion-проекта Bulgarian Klio neo Dandy, включваща промоция на модна колекция, статии в EVA  и Егоист, две предавания по БНТ и Нова телевизия. По същото време за частен поръчител разработва слогани и рекламни стратегии за промовирането на напитка в три града – Пловдив, Бургас и Варна. За същата рекламна агенция разработва рекламни и PR-стратегии за хотел “Хилтън”.
От септември 2003 води стайлинг-рубрика за мъжка мода “Целофани и целувки” в списание
BEAUTY, която е изцяло заплатена от рекламодатели. Инсценира и стилизира модни сесии за представителствата на Черути, Змалто, Ещер, Дзеня, Фере, Франко Брунели, Ла Перла, Касадеи, Карла Карини, Полини  и др.. Част от модните сесии се снимат в хотели.  Подготвя рекламни стратегии за Denyl и съветва Vista doro за рекламните им презентации. От октомври прави също преглед на художествените изложби в забавната рубрика “Изкуство, банкиране и иммобилия” за списание In Business, и им съдейства при намирането на реклами. Консултира издаването на билингва гидове за културен туризъм – “Гид на културните забележителности на София”, издаден от фондация “Българско национално наследство - Фердинандеум”, а също и “Гид на религиозната архитектура  в България”, поръчан от посолството на кралство Холандия. Пише текстове и обяснения на пощенските картички, издавани от г-н Базлянков, издателство “Изкуството утре”. Консултира “Нафтекс” при консолидиране на фирмените правила на  поведение и протокол.
През 2004 г. организира и  модерира бала на фондация “Българско национално наследство” - кетеринг, програма, ревю, антикварен търг, малък симфоничен оркестър и джазбенд. Подготвя за издаване четвъртата си книга “Комедиантите – фарсове и водевили и дори...
tableau vivante с издателство Жанет 45. Книгата е представена на коледния панаир на книгата в НДК с пърформанс, а също и в предаването “Суматоха” на БНТ.
Редовно бива канен в “Сблъсък”, а също  и във “Вот на доверие”, "Защо не", "Искрено и лично", сутрешния и следобедния блок на
TV7, Канал Здраве, Канал3, Евроком, MSAT поради импровизационните му и артистични умения, раздвижващи с интелигентен хумор съответните предавания.
През 2006 г. участва в първото издание на
VIP Brother. Издава петата си книга "Любовникът на лейди Чатърли и благоприличието на нетрагичното", представена с пърформанс в книжарницата на BOOKTRADING. Организира тур "Тайните на царския дворец" за дипломати. Модерира  конкурс за красота в Интерхотел Велико Търново. Участва в организирането и модерирането на конференцията "Европейските национални тръстове и съхранението на историческата градска среда", в която участват като гости шефовете на Холандския тръст "Гелдерланд" и на Ирландския тръст "Ан Ташка".
Владее немски, руски в отлична степен. Притежава значителен медиен опит.