Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Справочник на изданията » Автори » Иван Спасов


Иван Спасов е роден през 1934 година в град София. Завършва Българската държавна консерватория - София и Варшавската консерватория със специалностите оркестрово дирижиране и композиция.
След завръщането си в България работи като диригент на симфоничния оркестър в Пловдив. Дълги години е бил главен диригент и художествен ръководител на симфоничния оркестър в Пазарджик. Под негово ръководство оркестърът се превръща в първокласен изпълнителски апарат - участва многократно във фестивали в страната и чужбина. Изпълнил е с оркестъра над 120 български творби, огромната част от които премиерни. На град Пазарджик Иван Спасов завеща и създадения от него фестивал "Зимни музикални вечери".
Спасов е емблематично име за българската музика и за националната ни култура. Ощеimages

Изповед на един композитор

от Иван Спасов

Художествено-документална литература

„Казвам се Иван Спасов. Композитор. Учил съм в София и Варшава при живи и отдавна отишли си майстори. В свободното си време дирижирам и преподавам. Когато мога – обичам да почивам. Тогава обмислям новите си произведения... Ухо настройвам да доловя от бездната на вековете – отминаващи и идващи – чисти, прости звуци, естествени като смъртта и раждането...

Ощеadd to cart Отзиви (0) | Изчерпано количество