Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Справочник на изданията » Автори » Бойко Ламбовски


Бойко Ламбовски е роден през 1960 г в София. Завършил е Френска езикова гимназия, следвал е психология в СУ "Св. Климент Охридски", дипломирал се е в Литературния институт "А.М. Горки" в Москва.
Автор е на 7 книги с поезия - "Вестоносец", "Ален декаданс", "Едварда", "Критика на поезията", "Господ е началник на караула", "Тежка картечница преди сън" и "Бране на думи" - избрано.
Лауреат е на различни награди и отличия за поезия и публицистика, между които "Гео Милев" - за принос в съвременното изкуство, "Владимир Башев" - за първа книга, "Истина" - на международен журналистически форум във Лвов, Украйна, номинация от страна на България за "Тежка картечница преди сън" (Жанет 45) на международния конкурс "Балканика", "Яворови дни" и др.
Негови стихове са превеждани на руски, немски, френски, английски, чешки, сръбски, словенски, хинди, унгарски, полски, словашки и др. езици.
Пише публицистика, превежда от френски и руски - в негов превод са излезли книги от Йосиф Бродски, Робер Деснос, Жан дьо Лафонтен, Николай Гумильов, Андрей Вознесенски и др.